Överkomliga palatsvillan får många att drömma 

Denna pampiga sekelskiftsvilla byggdes år 1901 och är belägen i Ljusdal. Med den stora matsalen, burspråken och de många kakelugnarna känns det här huset perfekt för en nyinspelning av Ingemar Bergmans Fanny och Alexander. 

”Salen pryds av två pelare med tre halvbågar samt en takmålning i original. Flygeln som pryder salen tillhör huset och ingår i försäljningen. Intel salen till vänster, finns et bibliotek med burspråk, även detta rum har kakelugn”, står i bostadsanonsen. 

Palatsvillan i Ljusdal har en boarea på 360 kvadratmeter med 8 rum varav 4 sovrum. Huset har högt i tak, sex fungerande kakelugnar, vinkällare och en vacker trädgård med en härlig atmosfär. Nu säljer Fastighetsbyrån sekelskiftsvillan med utgångspriset 6 950 000 kronor.

Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån

“Köket ligger i linje med öppen planlösning mot vardagsrum och uteplats. I köket med matplats finns ett ”gå in skafferi” samt anslutning till groventré med golvvärme. Köket har stora fönster med generöst ljusinsläpp”, berättar mäklaren. 

Husets tomtarea är 3745 kvadratmeter och trädgården är ritad och anlagd av en tidigare ägare som var trädgårdsmästare. Där hittar man allt ifrån ädelträd och japansk Dodonrönn till fruktträd och bärbuskar. På tomten finns även ett 25 kvadratmeter stort växthus inrett med grönsaksbäddar men som även används som en trevlig sittplats bland grönskan.
Här ser du huset hos mäklaren

Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån
Foto: Fastighetsbyrån

Ner mot gatan hittar vi orangeriet Pomeranshuset som byggdes år 2011 med inspiration från ett orangeri i Toscana, Italien. Orangeriet, som har använts som café, är 40 kvadratmeter stort och har både kök, allrum och braskamin. På tomten finns även en carport med plats för två bilar med en laddstation för elbil. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt