Övernatta på egen ö – en timme från Stockholm

Många drömmer om att få komma bort från vardagen en stund. Men ibland vill man inte ta sig allt för långt bort. Nu finns det möjlighet att övernatta på en egen liten ö, endast en timme ifrån Stockholm.
”Ett fullständigt avskilt läge på en egen ö i en fantastisk miljö”, uppger värden Tomas.

För den som älskar havet och drömmer om att bo i närheten av en sandstrand finns det nu en unik chans att få hyra en egen liten ö i Stockholms skärgård.
”Ön ligger i ett lugnt inomskärsläge, men ändå med direkt anslutning till ytterskärgården”, skriver värden. 

Huvudbyggnaden är välbyggd och fin. Den har en boyta på 120 kvadratmeter och flera sängplatser som är utspridda över de tre rummen. Invid strandlinjen finns det en bastu, ett gästhus med ännu fler sängplatser, ett utedass och en verkstad.  Det finns därför gott om plats för flera övernattningsgäster.

Ön ligger endast 1 timme ifrån Stockholm. Foto: AirBnb

Eftersom det finns tillgång till många uteplatser i olika vädersträck kan man försäkra sig om att man alltid får tillgång till solen när det är fint väder. Då kanske man även kan passa på att ta ett dopp i vattnet från en av de många bryggorna eller förtöja båtarna. 

Ön ligger i Stenskär, cirka en timmes avstånd ifrån Stockholm. Hit tar man sig via Mörkö med båt som ingår i hyran. Mörkö har broförbindelse med fastlandet invid Kastholmen och Nynäslandet. 

När man hyr ön får man även tillgång till en motorbåt med 10 hästkrafters utombordsmotor, en vindsurfingbräda, två SUP-brädor, 2 kajaker, en kanot, en optimistjolle, en båt med elmotor, enklare fiskeutrustning och campintältsängar utomhus. Det finns därför möjlighet att göra en massa roliga aktiviteter under tiden du vistas på ön.

Huvudstugan och gäststugan.
En av bryggorna på ön.

Det finns även en vedeldad bastu med plats för 4-6 personer samt en vedeldad bastu på tomten. Utöver det finns också en utomhuspaviljong med strandbad och en hängmatta.

Ön är ett perfekt tillflyktsställe där man kan leva off grid då den saknar anslutning till elnätet. Däremot finns det en solpanel på taket som förser eluttag och belysning med 12 volt. 

Det finns inte heller någon färskvattenbrunn på ön, vilket innebär att man får planera i förväg och ta med sig dricksvatten från fastlandet. 
”Hyresvärden ser till att det finns ca 50 liter där ute vilket räcker för en vecka med normalförbrukning”, uppger värden. 

Det finns bräckt havsvatten i kökets vattenkran. En 1000-liters vattencistern finns också för vattning av växter och grönsaker.

För övernattning för en person i fem dagar kostar det totalt 27 975 kronor, inklusive en städavgift på 2 100 kronor. Läs mer om det här. 

På den norra bryggan finns en gasolgrill.
Inuti huvudbyggnaden finns en vedkamin.
Ett av sovrummen.
Fantastisk solnedgång i november.
Utedass på tomten.
Den vedeldade bastun.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt