Riksdagsmannens poolbolag har gått i konkurs

Riksdagsledamoten Lars Beckmans bolag Nordiska Kvalitetspooler har försatts i konkurs efter miljonförlusterna hopat sig de senaste åren. En konkursansökan lämnades in till Gävle tingsrätt under tisdagen. 
– De har försökt dra ner på kostnaderna men det har inte räckt till, säger konkursförvaltaren Henric Schef.

Moderata riksdagsledamoten Lars Beckmans poolföretag har gått i konkurs, rapporterar Gefle Dagblad.  Företaget Nordiska Kvalitetspooler grundades 2007 och har haft en varierande omsättning på mellan tio och 15 miljoner kronor de senaste åren. De senaste fyra åren har företaget rapporterat underskott på över 20 miljoner kronor. 

Under tisdagen skickade Lars Beckman själv in en konkursansökan till Gävle tingsrätt. Det framgår i ansökan att bolaget inte längre kunde betala sina skulder och bolaget försattes samma dag i konkurs. Riksdagsledamoten ville inte själv kommentera konkursen och hänvisade istället till konkursförvaltaren Henric Schef. Enligt Henric Schef gjordes försök att minska kostnaderna, men det fick inte den effekt de önskat. 
– De har successivt försökt dra ner på kostnaderna men det har inte räckt till, säger Henric Schef.

Enligt konkursförvaltaren orsakades bolagets krasch av svårigheter på marknaden. 
– Vi tittade först på rekonstruktionsalternativet men tyckte inte att det fanns förutsättningar för det. Orsaken till konkursen är att marknaden har tvärnitat. Byggbranschen som helhet är hårt ansatt och för lyxprodukter av den här typen har det varit extra svårt, säger Henric Schef.

Nu finns ett stort varulager som de är i processen att sälja av. 
– Det finns ett stort varulager med värdefulla produkter, så nu gäller det att få in så mycket pengar som möjligt till fordringsägarna. Förutom banken och hyresvärden är ägarna själva fordringsägare eftersom de lånat ut pengar till bolaget för att täcka förluster. Över tid handlar det om några miljoner, säger Henric Schef.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt