Så billigt säljs huset med 10 rum

Nu säljs en enorm gammal barnkoloni i Dalarna med ett flertal rum och stor boyta. Här finns öppna spisar, rymlig altan och balkong. En perfekt bostad för den som vill starta någon form av hotellverksamhet, eller för den som drömmer om att bo stort. Utgångspriset ligger även på en summa under miljonen.

Mitt uppe i Dalaskogen ligger ett underligt och stort hus. Det röda huset med färgglada detaljer har en gång i tiden agerat barnkoloni. Vilket inte är så konstigt med tanke på dess många rum. Här finns dels en massa små sovrum men också en stor balkong och samlingssal. 

Fastigheten ligger belägen i Stjärnsund tillhörande Hedemora. Idag säljs tomten som arrendetomt med en hyra på 2600 kronor om året. Till arrendet ingår rätt att disponera båt eller bryggplats. Det finns även en vedeldad badtunna som är nedsänkt i den stora altanen, denna är dock i ett oklart skick. 

Foton: Fastighetsbyrån

Det finns dessutom möjlighet att köpa den 5800 kvadratmeter stora marken. Priset för detta är inte beslutat än, men tidigare har summan legat omkring cirka 300 000 kronor. På fastigheten finns, utöver bostadshuset, ett förråd.

Bostadshuset är uppfört år 1937. Här finns det totalt tio rum varav sju stycken är sovrum. Den totala boytan är om 300 kvadratmeter. I den stora salen står en öppen spis med braskassett, och även en braskamin. I dagsläget står det ett biljardbord, ett piano och en soffgrupp här. Från detta rum når man den stora altanen. 

Både invändigt och utvändigt finns det en hel del charmiga detaljer. Synliga takbjälkar och gammalt mörkt trägolv. Köket är i ett äldre skick. Där finns rödmålade skåpsluckor och golvet är täckt av en plastmatta. Med lite tid och kärlek kan detta bli ett väldigt fint och rymligt hem. 

Det finns totalt tre badrum i byggnaden. Sovrummen är hyfsat små och på bilderna syns alltifrån simpla 90-sängar till våningssängar. Vill man inte bosätta sig permanent i huset så ger det goda möjligheter till att starta upp någon form av bed and breakfast verksamhet. 

Försäljningen av fastigheten hanteras av Fastighetsbyrån. I dagsläget ligger utgångspriset på 630 000 kronor. Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt