Så ska BYD utmana Scania och Volvo i Sverige

BYD och Hedin Trucks startar ett nytt samarbete för att börja sälja elektriska lastbilar i Sverige. Målet är att vara en stark utmanare till Volvo och Scania.
– Detta utökade partnerskap är av stor betydelse för att främja en mer hållbar framtid inom transportsektorn, och ligger också i linje med vår strategi med expansion inom tunga fordon, säger Anders Hedin, grundare och VD på Hedin Mobility Group.

Världens största tillverkare av elektriska personbilar BYD är även stora inom elektriska bussar och lastbilar. Efter att ha lanserat personbilar och transportbilar i Sverige satsar nu Hedin Mobility Group på att utmana Volvo och Scania med lastbilar hemma i lejonets kula skriver Carup

Hedin Mobility Group ska ska sköta både import och försäljning. Hedin Electric Mobility AB kommer att distribuera helt elektriska lastbilar från BYD på den svenska marknaden. Försäljningen kommer att inledas under sommaren med Hedin Trucks som återförsäljare. Just nu är fyra procent av de tunga lastbilarna elektriska, men marknaden väntas växa kraftigt. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt