Så vill Costco ta över Sverige: ”Passar perfekt”

Nu vill den amerikanska lågprisjätten Costco ta över Sverige. Costco som är världens största detaljhandlare öppnar snart sin andra butik i Sverige, och ser nu över möjligheterna att expandera ytterligare i de svenska storstäderna. 
– Den svenska marknaden passar perfekt
, säger Louie Silveira, ansvarig för Costcos europeiska marknad, till DN.

Med sina 800 butiker världen över så räknas Amerikanska Costco till världens största detaljhandlare. Trots det är Costco fortfarande okänt för många svenskar. För att kunna handla i butiken så krävs ett medlemskap på 500 kronor per år. I butiken säljs mycket i storpack och många av varorna är amerikanska eller har importerats hit från andra länder. Sveriges enda Costco-butik ligger i Arninge norr om Stockholm, men fler ska det bli.

Costcos andra butik i Sverige kommer att öppna i Bernstorp utanför Malmö under nästa år. Företaget undersöker nu även möjligheten att öppna fler butiker i Stockholm och Göteborg, då de menar att Costcos affärsidé passar perfekt in på den svenska marknaden.
– Vi riktar oss mot högutbildade personer med gott om kapital och hög konsumtion. Den svenska marknaden passar perfekt in i den beskrivningen, säger Louie Silveira, ansvarig för Costcos europeiska marknad. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt