Skänker bort hus på 80 m2 gratis

Här är erbjudandet som nästan låter för bra för att vara sant. En fint vitt fritidshus med tre rum och kök på 80 kvadratmeter skänks bort – alldeles gratis. 

Då och då dyker det upp en möjlighet att få ett hus alldeles gratis. Hemnytt har under året bland annat skrivit om hus i Nacka, Åkersberga, Huddinge, Orust och Vellinge som har getts bort helt kostnadsfritt. Nu har ytterligare en sällsynt möjlighet dykt upp i Norrbotten. 

Gratisaffären kan vara fördelaktig för båda parter. Oftast handlar det om att den som ger bort huset har andra planer för tomten, till exempel nybyggnation. Då kan det bli billigare att ge bort ett fint hus gratis än att riva det och återvinna byggnadsmaterialet. 

För den som väljer att ta emot ett hus kan byggnadskostnaden bli en bråkdel av att bygga ett nytt hus. Det kan visserligen kosta stora pengar att flytta huset och vara en besvärlig operation. Men lyckas man lösa logistiken kan det bli en superaffär. 

Att huset står på plintar som i det här fallet i Norrbotten gör det betydligt enklare. Ägaren skänker via Blocket bort ett vackert vitt fritidshus på 80 kvadratmeter som har tre rum och kök. Huset mäter 12,7 x 7,2 meter. Om det finns möjlighet att flytta det i två delar borde det inte vara ett omöjligt uppdrag. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt