Skansen-Jonas lemurer på rymmen

Skansen-Jonas lemurer var på vift i Nynäshamn i början på veckan. Lemurena som anträffades vid en trafikerad bilväg utanför Nynäshamn och ska ha varit borta i flera dagar.
– Det är inte så många som har lemurer i Nynäshamn, så är det något brukar det vara mina, säger han i en intervju med Nyheter24.

Chefen för skansenakvariet, Jonas ”Skansen-Jonas” Wahlström, uppmärksammas åter i medierna efter att nya djur rymt. Sedan över 20 år tillbaka har Jonas har haft tillstånd att ha lemurer på sin gård i Nynäshamn – och i början på veckan tog de en egen sväng i samhället. I måndags upptäcktes Lemurerna av en privatperson vid en trafikerad bilväg.
– Det är inte så många som har lemurer i Nynäshamn, så är det något brukar det vara mina, säger han i en intervju med Nyheter24.

Till Nyheter 24 berättar även Jonas att lemurerna brukar gå fritt på gården från och med mitten på maj till mitten av oktober. Däremot nekar han till att lemurerna skulle ha rymt därifrån. Istället menar han att lemurer är nyfikna djur som bara har tittat sig om omkring, vilket brukar hända ”någon gång om året”. Anna Sundin är enhetschef på Länsstyrelsen i Stockholms län. Hon menar att lemurernas rymning strider emot tillståndet, men det håller inte Jonas själv riktigt med om.
– Jag bryter ju inte mot tillståndet, det är lemurerna man ska säga fy till om de tassar iväg, säger Wahlström till Nyheter24. 

När Jonas kontaktade lemur-anläggningens djurvårdare under onsdagsmorgonen så fick han höra att lemurerna fortfarande inte dykt upp. Om lemurerna kommit tillbaka till Jonas gård än är fortfarande oklart.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt