Slutade på banken – tjänar miljoner på youtube

Nischa Shah slutade på sitt välbetalda jobb som investeringsbankman för att arbeta med Youtube på heltid. Valet resulterade i att Nischa nu lever sin dröm som hon dessutom tjänar miljoner på.
– Jag tjänar mycket mer än vad jag gjorde på bank, säger Nischa Shah till CNBC. 

Den Londonbaserade bankmannen Nischa Shah arbetade inom bankvärlden i över 10 år. Hon tjänade långt över 2 miljoner kronor om året men kände att jobbet var stressigt och inte tillräckligt intellektuellt stimulerande. Däremot visste hon att hon hade en passion för privatekonomi och att göra komplex information tillgänglig för alla.
– Jag ville hitta ett sätt att hjälpa andra människor samtidigt som jag fick betalt för det, berättar Nischa Shah till CNBC.

Vid sidan av jobbet, började hon i december 2021, att göra videos på Youtube om privatekonomi och personlig utveckling. Idag, tre år senare, har hennes Youtubekanal över 1 miljon prenumeranter. Nischa skulle få en miljonbonus två månader senare, ändå valde hon att sluta på sitt bankjobb i januari i år, för att satsa helt på sin egen grej.  

Trots att hon gick miste om mycket pengar, så menar Nischa Shah, att valet att säga upp sig från banken och satsa på Youtube var en risk värd att ta. Idag lever hon sin dröm och tjänar över 10 miljoner kronor om året på alltifrån att göra Youtubevideos, till att sälja kurser, och göra företagssamarbeten. 

– Jag tjänar mycket mer än vad jag gjorde på banken. Det resultatet av att jag inte längre jagar pengar utan går efter det jag är bra på, min passion och det jag verkligen tycker om att göra. På så sätt har jag lyckats överträffa allt det jag hade tidigare, säger Nischa till CNBC.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt