Svensk börs-vd kritiseras – tankade aktier före rusning

Videoshoppingbolaget Bambuser ska samarbeta med Audi in för bilmärkets kommande lanseringar. Nu kritiseras bolagets toppchefer efter att de köpt miljontals aktier i bolaget innan nyheten om samarbetet offentliggjordes. Sedan köpen har aktien ökat över 100 procent. 

Nästa år planerar den tyska biltillverkaren Audi att släppa 20 nya bilmodeller. Bilarna ska marknadsföras med hjälp av videoshoppingbolaget Bambuser, som ska skapa interaktiva videor åt Audis kanaler. I torsdags när samarbetet mellan bolagen offentliggjordes så rusade Bambusers aktie med 38,7 procent. Men redan den 24 juni köpte Bambusers toppchefer, däribland bolagets vd Maryam Ghahremani, miljontals aktier i bolaget, rapporterar DI.

Innan tordagens uppgång hade aktien stigit 60 procent och nu har den stigit med över 100 procent. När DI frågar Bambuser ifall toppcheferna kan ha handlat med insiderinformation, så svarar de nekande.
”Detaljer i avtalet kan jag dessvärre inte kommentera då det är affärsmässigt konfidentiellt. Avseende din sista fråga så är denna nyhet inte regulatoriskt tvingande”, skriver Jonas Lagerström, finanschef på Bambuser, i ett mejl till Di. Det betyder att bolaget gjort bedömningen att informationen inte omfattas av EU:s marknadmissbruksförordning.  
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt