Svenska folkets stora kärleksförklaring till Irma – här är bevisen

Beundrarbrev i drivor och tusentals hälsningar på HemNytt. Svenska folket har tagit Irma Lehtosalo till sitt hjärta. 
Och saknaden kommer att bli stor när tv-serien ”Marko och Irma” avslutas på TV4. 
“Vilket fantastiskt program. Här handlar det om känslor och äkta kärlek. Kommer att sakna både Irma och Markoolio. Tack för trevliga torsdagar” skriver Hemnytt-läsaren Ulla Dahlén. 

Hon kom in som en finsk yrvind i våra vardagsrum för sex veckor sedan. Irma Lehtosalo, 67, var då helt okänd. Allt vi visste var att hon var Marko ”Markoolio” Lehtosalos mamma, men Irma har aldrig tidigare synts i offentliga sammanhang. 
Den rutinerade underhållningsräven Markoolio förstod dock att det skulle gå att göra bra tv-underhållning av att ge sin mamma ett nytt hus. Och serien ”Marko och Irma” har blivit en klockren succé. 

Irma Lehtosalo har inte levt i överflöd, tvärtom så har hon fått kämpa under många år. Det har varit en kamp om att få pengar att räcka som småbarnsmamma och det har även varit en kamp mot alkoholmissbruk. 
Marko lät bygga ett hus åt Irma för 12 år sedan för att hon skulle komma från ”alkisarna” i förorten och det lyckades. På Ingarö har Irma fått lugn och ro. Men när hennes gamla hus drabbades av mögel och fuktskador så bestämde Markoolio att riva allt och bygga ett helt nytt – och större – hus på tomten.

Marko och Irma.

Nu är det dags att se slutresultatet, det är dags för Irma Lehtosalo att flytta in i sin 137 kvadratmeter stora enplansvilla och njuta av sitt största hem någonsin. 
Irma har redan berättat att hon blev snurrig i huvudet av att lära sig alla nya maskiner. 
– Huset blev precis som jag villa ha det. Allt är riktigt fint, men här finns en massa nya maskiner som jag måste lära mig att använda. Så jag är lite snurrig i huvudet. Men det löser sig, säger Irma till Sveriges Radio Finska. 
– Jag har själv valt köket, färgen till tak, väggar och golv. Jag har egentligen valt allt själv.

Svenska folkets saknad kommer att bli enorm över att inte längre få följa Irma Lehtosalos husbygge. På torsdag 16 februari visas sista avsnittet.
Irma har själv visat upp beundrarbrev som hon fått i brevlådan. Och på HemNytt har tusentals läsare uttryckt sin beundran för Irma och Marko. 

Hemnytt-läsaren Ulla Dahlen skriver en summering som många kan instämma i:
“Vilket fantastiskt program. Här handlar det om känslor och äkta kärlek, inte bara om pengar och enorma hus i Sverige och Spanien. Sällan man får se ett så äkta program. Kommer att sakna både Irma och Markoolio. Vilken äkta kärlek. Tack för trevliga torsdagar.”

Christine Stine Öberg: 
Ååhh näe! Är det sista avsnittet på torsdag???? Jag vill se mer av Irma & Markoolio. Jag och många andra vill se mer av dessa underbara människorna. Så härliga och naturliga, mycket humor och kärlek.  

Birgitta Persson:
Det är du verkligen värd allt detta! Du är så härlig i detta program och jag har följt dig och programmet hela tiden, jätteroligt att se detta med husbygge och dig o din son Markololio! Ni är bara för bra!

Anna V Dicander: 
Sällan har det visats ett bättre program om relationer än detta om två fantastiska personer, glömmer inte den fine medarbetaren som månar så om Irma. Jättefint program, mera av sådant än annat trams. Det här är på riktigt.

Iren Hansen:
Irma som du är värd detta hus. Ser dig framför mig när du sitter framför kaminen i din vackra gungstol ock mår gott. All lycka med huset. Du och Markoolio är helt underbara. Detta program var ju veckans höjdpunkt. 

Tuula Carlsson:
Irma, du är värd detta fina huset, Marko och du har varit det bästa, bästa, ärliga och roliga, på TV. Annat än dom kändisskryt som man är trött på. Njut av livet nu.

Aila Boman:
Marko, du är det finaste sonen som älskar sin mamma och hjälper din mamma. Här har man sett äkta kärlek mellan sonen och mamman. Irma älskar dig så Marko och hon visar det riktigt och ni båda är ärliga så vi kommer att sakna er båda. Jag önskar er båda lycka till med livet. Kommer att sakna er båda på torsdagar, det är inte ofta man ser så ärliga människor som ni är. Tack för så härlig program, ni är bäst. Kramar massor till er båda.

Naimi Bolgakoff:
Mycket tråkigt att detta program med äkta kärlek och känslor måste ta slut, har njutit av att se äkta människor på TV, i stället för uppumpade läppar bröst och rumpor. För att inte tala om program med nakna möten! Kommer att sakna Irma och Markoolio!!!

En del av beundrarbreven till Irma Lehtosalo.
Irma övervakar sitt nya hus.
Första avsnittet: Irma fick en kalldusch.
Leveransen av nya huset – det går inte att miste på Irmas förtjusning.
Irmas nya villa.
Irma med sina kära hundar.