Thorleifs manager död – Bert om sin sorg

Dansbandsprofilen och managern till dansbandet Thorleifs, Niels Kvistborg har gått ur tiden. Profilen blev 77 år gammal. Nu berättar nära vännen Bert Karlsson om sorgen.

I måndags den 17 juni 2024 gick dansbandsprofilen Niels Kvistborg bort, 77 år gammal, det bekräftades av döttrarna i ett inlägg på Facebook. Under veckan har inläggets kommentarsfällt fyllts av kondoleanser och fina ord om den omtyckta musikern.
– Han var lätt att prata med. Fem minuter efter att han träffat någon för första gången kunde det bli ett samtal om livet. Han hade humor och medkänsla, och jag vet att han hjälpt många i musikbranschen, där det finns en hel del psykisk ohälsa, berättade dottern Lina Kvistborg till Vimmerby tidning.

Dansbandet Thorleifs fick sitt stora genombrott under 70-talet med låten ”Gråt inga tårar”. Bandet splittrades år 2012 och då hade bandet samarbetat med en rad legender inom musikbranschen, däribland Bert Karlsson, som kom att bli en nära vän till Niels Kvistborg. Till Hänt berättar Bert att Niels var sjuk under en längre period, men att han inte hann ringa och säga farväl. 
– Det är inte roligt, jag hann inte ringa till honom heller och jag brukar ringa honom varje vecka. Det måste ha gått fort nu, säger Bert.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt