Tomma hyllor i Coop-butiker irriterar matkunder

Uteblivna leveranser och sena transporter har resulterat i att hyllor står tomma i många Coop-butiker. Anledningen har varit problem kopplade till omställningen till Coops nya jättelager i Eskilstuna.
– Kunderna kommer in, men i stor utsträckning föredrar de att gå vidare till andra butiker för att handla, säger en anställd på Coop, till LT

En av de butiker som upplevt problem är Coop.butiken på Storgatan i Södertälje. Lokaltidning LT rapporterar om hur butiken haft problem med leveranser i nu över en månad. Vid något tillfälle har varorna varit uppåt nio dagar sena. Nu har de fått sätta upp skyltar i butiken för att informera kunderna om problemen.
– Kunderna kommer in, men i stor utsträckning föredrar de att gå vidare till andra butiker för att handla, säger Ziad Musa, biträdande butikschef, till LT. 

Under våren har Coop stängt ned två stora lager samtidigt som de startat upp en nytt robotiserat jättelager I Eskilstuna. Dessutom har Coop tampats med inkörningsproblem vilket bidragit till förseningarna. Från början var planen att Sveriges samtliga 800 Coop-butiker skulle ha anslutits till det nya lagret till efter sommaren. Men får omställningen vänta.
– Över sommaren ligger fokus på stabilisering och först efter sommaren kommer fler butiker att läggas till för att få sin varuförsörjning via Eskilstuna, sa Therese Knapp, kommunikatör på Coop, till Dagligvarunytt. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt