Värderades till miljarder – neobank såld för ”vrakpris”

Mediejätten Schibsted försökte starta bank med jättesatsningen Rocker. Men resan har kantats av misslyckanden och en inställd börsnotering. Nu säljer Schibsted Rocker till vrakpris, uppger Realtid. 

Schibsted satsade stort på att bli bankaktör och har gått in med 100-tals miljoner kronor i neobanken Rocker tillsammans med delägaren LMK Industri. Bolaget skulle börsnoteras, men i sista stund ställdes noteringen in. Realtid avslöjade sedan att grundarna i Rocker sålt sina egna lyxbilar via bolaget.  

Rocker har de senaste åren gjort omkring 250 miljoner kronor i förlust. Så sent som för några år sedan tog bolaget in en halv miljard i en nyemission och värderades till flera miljarder. Nu har huvudägarna Schibsted och LMK Industri sålt Rocker för en icke uppgiven köpesumma. Realtid hänvisar till källor som uppger att Rocker sålts för ett ”vrakpris”.

– Vi har varit samarbetspartner till Nordiska under flera år och vi har alltid haft en bra dynamik i våra gemensamma möten. Nordiskas medarbetare är otroligt engagerade med en djup kunskap inom både teknik och finans. Nordiska har en driven och lösningsorienterad kultur som känns igen från Rocker och jag är övertygad om att våra affärer kommer att växa än mer under ett och samma paraply, säger Jonas Hultin, vd för Rocker i ett pressmeddelande

MEST LÄSTA

Senaste nytt