Världens dyraste lägenhet säljs för 2,8 miljarder kr 

Beläget högst upp i en av de högsta bostadshusen i hela världen, ligger en av världens dyraste lägenheter. 360-gradersutsikt, tre våningar och totalt sju stycken sovrum. Här har det inte snålats med lyxen. Inte heller med prislappen, denna pampiga lägenhet kostar nämligen hela 2,8 MILJARDER kronor.

I New York finns det en hel del spektakulära och dyra lägenheter. Det är många som vill bo i “The Big Apple”, där inga drömmar tycks vara för stora. Men det finns sannerligen ingen lägenhet som slår trevåningslägenheten på 217W 57th Street, intill Central Park. Gatan som också kallas för “Billionaires Row”. På denna gata ligger en vanlig lägenhet i snitt på omkring 120 miljoner kronor. 

Den enorma lägenheten om cirka 1629 kvadratmeter, sträcker sig från våning 129 till våning 131. Du behöver dock inte oroa dig för att bli andfådd i alla trappor, här finns nämligen en privat hiss. Från denna höjd får du en otrolig vy över stora delar av New York City. 

Foton: Properstar

På bilderna syns en minst sagt exklusiv byggnad. Inredningen är stilren och ser nästan ut som på ett lyxigt hotell. Här finns bland annat ett eget bibliotek, gym, spelrum, kontor, sju stycken sovrum, ett specifikt kök för catering och en egen balsal. Ett boende och en potentiell verksamhet i ett. 

I ett av badrummen syns ett enormt fönster som går från golv till tak. Här kan du avnjuta ett varmt bad samtidigt som du ser ut över stadens blinkande ljus, utan att behöva oroa dig för att någon där nere ska se dig. Du befinner dig som sagt högst upp i byggnaden, över 400 meter upp. 

Det finns dessutom en 20 meter lång inomhuspool och en likadan saltvattenpool, spa, privat trädgård, biosalong samt en privat restaurang med Guide Michelin-kockar. Allt detta och mycket mer får du för en summa på nästan 2,8 miljarder kronor, mer exakt: 2 771 445 000 svenska kronor. 

Även lägenhetens terrass är med och slår rekord, den räknas nämligen som världens högst belägna privatterrass -445 meter ovanför marken. Lägenheten har däremot legat ute till salu under en längre tid. Ännu har ingen lagt beslag på den exklusiva dyrgripen. Kanske är den även lite väl dyr för miljardärerna själva? 

Priset per kvadratmeter ligger över 715 000 kronor. Men det är inget som tycks oroa den ansvariga mäklaren Ryan Serhant. 

– Jag vet att det kanske låter galet, men det är faktiskt ett bra kvadratmeterpris. Det här är en väldigt unik lägenhet med en massa bekvämligheter, sa han till Tv-kanalen CNBC. 

Läs mer här

MEST LÄSTA

Senaste nytt