Villa Godt Hopp från 1883 säljs: ”Magisk oas”

Omgiven av fina gamla lägenhetshus, en kort promenad ifrån vattnet, ligger solgula Villa Godt Hopp ritad av en känd arkitekt. Här får du utöver fin arkitektur, en vackert blommande trädgård med inglasat uterum – mitt i stan. 
–Ett oerhört sällsynt tillfälle presenterar sig nu för er, skriver mäklaren i annonsen. 

Denna soliga villa anno 1883 är 126 kvadratmeter stor om fem rum och kök. Huset har en perfekt kombination mellan gammal arkitektur och moderna bekvämligheter. Här finner du stora öppna ytor, högt i tak, vackra fönster i starka färger, balkong, och en fantastik trädgård.

–Bakom grinden och den omgärdande muren döljer sig en magisk oas som under sommartid ger en parkliknande känsla. Ett uterum som utgår från Landborgen skapar ett solrum där man via det höga läget kan avnjuta sköna sommarkvällar i skydd från regn och vind, skriver mäklaren i annonsen. 

Foto: Derek Harris
Foto: Derek Harris
Foto: Derek Harris

Huset ligger i Helsingborg i Skåne och han som ritade Villa Godt Hopp är ingen mindre än Mauritz Frohm. Frohm var Helsingborgs första stadsarkitekt som ligger bakom många av stadens landmärken. Ett av dom blev det här stadsvillan som trots sitt centrala läge, har närhet till salta morgondopp i havet.

Nu ligger den gula villan säljs nu av Roger Billsten på mäklarfirman 3etage med ett utgångspris på 8 000 000 miljoner kronor. Kom till Helsingborg och upplev det bästa av två världar. Lugnt villaliv med vacker trädgård och närhet till vattnet, i kombination med stadsliv i mitt i city. 
–Ett oerhört sällsynt tillfälle presenterar sig nu för er som önskar en friliggande villa mitt på eftertraktade Norr. (…) Missa inte chansen att äga denna unika bit av historien och skapa ditt eget kapitel i denna charmiga villa, skriver mäklaren. Läs mer om Villa Godt Hopp på 3etage hemsida.

Foto: Derek Harris
Foto: Derek Harris
Foto: Derek Harris

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt