Volvo tar tillbaka nedlagda kombi-modeller

Volvo återinför klassiska kombimodeller i Storbritannien. Efter att ha tagit bort modellerna från marknaden förra året har starka reaktioner från fans och media får Volvo nu backa på beslutet.

Igår kom nyheten om att S60-modellen läggs ner i Sverige och stora delar av världen. Planen har varit att fokusera på SUV:ar som är oerhört lönsamma för Volvo. Men nu rapporterar Carup att Volvo väljer att ta tillbaka de tidigare nedlagda modellerna V60 och V90 i Storbritannien.
– Vi var glada över de många kommentarerna från kunder och media förra året, med många berättelser och minnen av hur våra herrgårdsvagnar har varit en stor del av deras liv. Vi ser fram emot att hjälpa till att skapa fler, säger Volvo i en kommentar. 

Volvo V60 och Volvo V90 lades ner i augusti förra året i Storbritannien på grund av att Volvo ville fokusera på SUV:ar som sålde bättre. Men efter starka reaktioner från allmänheten och media väljer nu Volvo att ta tillbaka bilarna från dess moratorium och återuppliva dem i modellprogrammet. 

Både Volvo V60 och Volvo V90 gör comeback i Storbritannien efter att ha lagts ned.
– Vi tog bort V60 och V90 från försäljning i Storbritannien i augusti förra året mitt i fallande efterfrågan för herrgårdsvagnar. Även om detta är en långsiktig trend, har vi sett en återuppgång för våra kombibilar under de senaste månaderna och har beslutat att återintroducera V60 och V90 i vår brittiska portfölj som svar på detta. Vi kommer att börja ta emot beställningar nästa månad, bekräftar Volvo Cars för Autocar

Globala försäljningssiffror visar dock på trög global försäljning av Volvo V60 och Volvo V90 hittills i år. Enligt Carup har har Volvo V60 sålt i 11 296 exemplar och Volvo V90 i 1554 exemplar hittills i år. De nedlagda Cross Country-modellerna har sålt i ytterligare några 1000 exemplar. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt