118-åriga skolan till otroligt reapris: “Stort intresse från hela landet”

En gammal skolbyggnad till ett otroligt reapris på 395 000 kronor. Inte undra på att bostadsannonsen har fått stor uppmärksamhet senaste veckan. 
– Intresset har varit stort. Vi har intressenter från hela Sverige och även från andra europeiska länder, säger mäklaren Anna-Lena Christianson till Hemnet. 

Den vackra träbyggnaden i lilla orten Hällsjö, mellan Kramfors och Sollefteå, byggdes redan 1882. Då var det enbart en bostad, men 1904 utökades huset med två skolsalar.  Lärarinnan hade en egen ingång in till bostadsdelen, och i skolsalarna gick bygdens elever i skolan ända in på 60-talet. 

Många gamla detaljer är bevarade, men det stora huset på 360 kvadratmeter har inte vårdats så mycket under de senaste åren. Visserligen har byggnaden nytt tak och fasaden målats om, men det skulle behövas en liten renovering här och var. Skolan saknar både el och vatten. Någon toalett är trasig och köket är ganska omodernt. 

Välkommen in i den 118-åriga skolan.

Kanske är det interiörens bristfälliga standard som gör att priset är satt till 395 000 kronor, dessutom med en stor tomt som ingår. 
– Skolan är helt fantastisk med stor potential. Detta kan verkligen bli någons husdröm, säger mäklaren Anna-Lena Christianson på Höga Kustens Fastighetsmäklare

Och ja, bilderna i annonsen har fått många att börja drömma. Gensvaret har varit mycket större än vad Anna-Lena Christianson hade kunnat tro.
– Intresset har varit stort. Vi har intressenter från hela Sverige och även från andra europeiska länder, säger hon till Hemnet

De stora rummen, spegeldörrarna, takhöjden på tre meter, de vackra fönstren och trägolven…såna här byggnader görs helt enkelt inte längre. Och lägg dessutom till den speciella atmosfären av gammal skola med klädkrokarna kvar på väggarna. 
– Det är alltid lite speciellt med en gammal skola, det finns så mycket historia som hänger med fastigheten. Det är högt i tak på båda plan, ungefär tre meter, säger Anna-Lena Christianson. 

Själva bostadsdelen består av farstukvist, kök, matrum, vardagsrum, sovrum med två sovalkover, toalett och tvättstuga. De två skolsalarna är enorma och ljusa tack vare de stora fönstren som vetter åt två håll.

Se annonsen här

En av de två gamla skolsalarna med stora, fina fönster.
Skolsal 2.
Lärarbostadens sovrum.
Lärarbostaden till höger, skolsalarna till vänster.
Fasaden är nymålad och taket är nytt.