Deras 140-miljonersvilla förstördes i cyklonen – tre månader efter köpet

Det amerikanska kändisparet Kourtney Kardashian och Travis Barker hann njuta av sitt nyinköpta hus i Kalifornien i bara tre månader.
Deras kustvilla dränktes i vatten och lera efter att en bombcyklon drabbat delstaten.

Runt 30 000 människor tvingades tidigare i veckan att lämna sina hem efter att kraftiga regn drabbat Kalifornien. Vindbyar nådde orkanstyrka, på sina håll 85 respektive 77 meter per sekund, samtidigt som regnet föll. 
– För att uttrycka det enkelt, det här var en av de värsta stormarna på stor skala som meteorologerna har sett på länge, sa en representant för National Weather Services, NWS.

I området kring Santa Barbara, som ligger strax norr om Los Angeles, dog tolv personer under tio dagar till följd av nederbörden och dess efterdyningar. President Joe Biden utlyste nödläge för att kunna frigöra resurser. Men många hus är bortom all räddning. Bilder visar hus som nästan försvunnit under vattennivåer och det kommer dröja länge innan många invånare kan flytta tillbaka till sina skadade hus.

Huset i Carpinteria, strax söder om Santa Barbara.

Känsidsparet Kourtney Kardashian och Travis Barker köpte en strandvilla i orten Carpinteria i oktober. Området ligger strax söder om Santa Barbara. Det 180 kvadratmeter stora fritidshuset har två sovrum, tre badrum och ett gästhus med ytterligare två sovrum. Säljaren var tv-showprofilen Conan O´Brien och priset ca 140 miljoner kronor. Området är nämligen populärt bland Hollywoodeliten och priserna har trissats upp rejält de senaste 20 åren.

Men bombcykloner gör ingen skillnad på rika och fattiga: Kardashians och Barkers hem står så nära det stormande Stilla Havet att skadorna på huset blev omfattande. Bilder visar hur tonvis av lera har tryckts upp på tomten efter att vattnet dragit sig bort. 

Bara fyra hus bort bor ett annat kändispar, skådespelarna Ashton Kutcher och Mila Kunis. Det är än så länge okänt om deras hus har skadats lika mycket.
Kourtney Kardashian och Travis Barker gifte sig i våras, men har valt att bo i varsitt hus i Los Angeles. Sommarvillan i Carpinteria var deras första gemensamma bostad. 

Travis Barker, som slog igenom som trummis i gruppen Blink-182 – har berättat att  han och Kourtney Kardashian alltid äter middag i hans hus på söndagar:
– Alla har sina bestämda platser, jag och Kourtney sitter på en sida och de sex barnen har sina favoritplatser. Och jag gillar att ha skandinavisk design, det ska vara ljusa, minimalistiska möbler.

Bombcyklonen svepte in över norra Kalifornien och har förstört massor av hus.
Travis Barkers och Kourtney Kardashians hus köptes av Conan O´Brien.
Nära stranden. Idag är alla fastigheter skadade efter stormen.
Ett 30-tal personer har omkommit i Kalifornien.

Snabbfakta Travis Barker och Kourtney Kardashian

Blink-182 slog igenom på 90-talets poppunkdagar. De tre medlemmarna som gjorde bandet känt var basisten Mark Hoppus, gitarristen Tom DeLonge och trummisen Travis Barker.
De turnerade med bl a Green Day och påverkade andra band längs vägen.  

Travis Barker  har varit gift tre gånger. Först med Melissa Kennedy, det varade i bara nio månader. Sedan med skådespelerskan Shanna Moakler, med vilken han fick två barn. Och i maj i fjol var det dags för bröllop med Kourtney Kardashian.

Kourtney Kardashian är född 18 april 1979 i Los Angeles, Kalifornien, och är en amerikansk TV-profil och modell. 
Hon är dotter till Kris Jenner och den framlidne Robert Kardashian. Hon är även äldre syster till Kim, Khloé och Rob Kardashian och halvsyster till Kendall och Kylie Jenner. 

Tillsammans med sina systrar driver hon klädaffären D-A-S-H som finns i Los Angeles, New York, Hamptons och Miami. Där säljer de bland annat sin egen klädkollektion Kardashian Kollection.