Musiklegendarens lyxhus säljs för 180 miljoner kr

Här kunde han slå sig till ro och leva gott i 20 år. Och det var här han dog 2014. Nu är musikern Joe Cockers gamla hem till salu för 180 miljoner kr.
– Det här är det mest fascinerande hus jag satt min fot i, säger mäklaren Dan Dockray på Sotheby´s.

John “Joe” Cocker livnärde sig på 60-talet genom på att sjunga coverlåtar på stimmiga pubar i hemstaden Sheffield samtidigt som han drygade ut sin inkomst som gasinstallatör på dagarna.
1968 fick han ett genombrott när han spelade in en omarbetad soulinfluerad version av Beatles-låten “With a Little Help from My Friends”. Låten blev även en stor hit i Sverige och gick in på Tio i topp och Kvällstoppen. Livet som gasinstallatör var över. Nu kunde Joe Cocker leva på sin röst och musik. 

Han la grunden till sin förmögenhet i början av 80-talet. Den klassiska låten “Up Where We Belong” ihop Jennifer Warnes förknippas starkt ihop med filmen En officer och gentleman. Och i filmen 9½ vecka sjöng Joe Cocker “You Can Leave Your Hat On”. 1987 fick han en ganska stor singelhit med en version av Ray Charles låt “Unchain My Heart”.

Joe Cocker dog 2014 i lungcancer.

Vad Joe Cocker gjorde med sina pengar? En del av svaret ser du på bilderna. 1994 beställde han det stora huset i North Fork Valley, Colorado, av en arkitekt men ville själv vara med och utforma sitt hem. Han visste att det var här han skulle tillbringa resten av sitt liv, på 127 hektar mark i vildmarken.  Egendomen döpte Joe Cocker till Mad Dog Ranch.

Men Jose Cocker kunde förstås inte glömma sitt ursprung. Därför är huset i engelsk Tudor-stil, med 1400 kvadratmeter boyta fördelat på bl a 15 sovrum och 15 badrum. En väldig massa yta för Joe och hans fru. 
1994 dog Joe Cocker, 70 år gammal, i lungcancer. Han var en storrökare in i det sista. Först nu har familjen bestämt sig för att sälja fastigheten med all tillhörande mark. 

Köparen får Joe Cockers omfattande konst- och boksamling på köpet, och även ett värdefullt biljardbord som en gång tillhörde den brittiske kungen Edward VII.
– Det här är det mest fascinerande hus jag satt min fot i, säger mäklaren Dan Dockray på Sotheby´s.

– Joe Cocker har brytt sig om varenda detalj i huset, det är lyxigt men opretentiöst och det är en ovanlig kombination. Det fantastiska läget i West Elk-bergen är unikt.
En stor förmögenhet har även lagts på tomten. Det är en slottsliknande park på 20 hektar av ansade buskar, gräsmattor och utöver det hästhagar med stall. Dessutom verkar Joe Cocker ha gillat nöjespark, för han beställde vattenrutschkanor och pooler. 

– Det är en förtrollande natur som Joe Cocker har skapat, Mad Dog Ranch är den perfekta tillflyktsorten för den som vill leva i ett paradis, säger mäklaren Dan Dockray.

Huset med 127 hektar mark.
Biljardrum. Biljardbordet tillhörde den brittiske kungen Edward VII.
Joe Cocker.
Parken med de otroliga vyerna.
Salong med utsikt.
En av terrasserna.
Köket.
Sovrum. Det finns totalt 15 sovrum i huset.
Matrummet.
Stallet.
Det 1400 kvadratmeter stora huset.