Schumachers vinnarbil från F1 säljs på auktion

Michael Schumachers världsmästarbil säljs på auktion. Ferrari F2001b utvecklades till guldsäsongen 2002. Han körde två lopp med bilen varav han vann det ena – priset blir skyhögt.

Nu har du chansen att få köra samma bil som Michael Schumacher. Enligt Carup säljs nu stjärnans Formel-1 bil från säsongen 2002 på auktion i Monterey, Kalifornien. Den här bilen togs fram av Ferrari inför den framgångsrika säsongen. Modellen kallas för F2001b och hade en bättre aerodynamisk form och uppgraderad drivlina jämfört med föregående säsongers.

Just den här bilen som nu säljs kördes av Schumacher under två lopp. Det var Australiens GP 2002, som han vann. Därefter Malaysisas GP som gav den legendomsusade tysken en tredjeplats.
Men det är en av endast tolv återstående bilar som Michael Schumacher har vunnit ett lopp med.

Dessutom blev han världsmästare med Ferrari 2002. Då var det hans tredje raka titel och femte totalt. Det året tangerade han den argentinska racinglegenden Juan Manuel Fangios rekord. Michael Schumacher tog som allt sju världsmästartitlar mellan 1991 och 2012. Två av dem med sitt första stall, Benetton och resterande fem hos Ferrari.

Ett år efter att han lagt hjälmen på hyllan råkade Michael Schumacher ut för en svår skidolycka under en familjesemester. Sedan dess har rapporterna kring hans tillstånd varit väldigt knapphändiga. Numera är inte Schumacher längre ensam på tronen. Den brittiska föraren Lewis Hamilton har tangerat hans rekord med sju världsmästartitlar.

Bilen som bjuds ut på auktionen i Kalifornien av RM Sothebys uppskattas går för omkring 100 miljoner kronor. Men då är det också en unik bit från Formula 1 historien som köparen lägger vantarna på.