Facebooks otroliga siffra: Så många går in varje dag

Facebooks imperium fortsätter att växa. Nu använder över 3,2 miljarder människor deras appar varje dag. Mark Zuckerberg tillbakavisar samtidigt rykten om Facebooks nedgång och hoppas på att göra sin AI till den största i världen.
– De siffror vi ser, särskilt i USA, går verkligen emot den publika uppfattningen om vem som använder appen, säger Zuckerberg
.

Facebooks moderbolag Meta rapporterar nu att man har över 3,2 miljarder användare om dagen sett över alla sina produkter. Det är upp mer än 7 procent jämfört med andra kvartalet förra året, då sociala mediejätten hade 3,07 miljarder dagliga användare. 

Facebooks vd Mark Zuckerberg avvisar på samma gång alla kommentarer om att Facebook skulle vara en döende plattform, särskilt bland unga vuxna, och betonar istället att bolaget ser stor tillväxt i just den demografin.
– Vi ser god tillväxt från år till år på både Facebook, Instagram och Threads, både i USA och globalt. Jag är särskilt nöjd med de framsteg vi gör med unga vuxna på Facebook. De siffror vi ser, särskilt i USA, går verkligen emot den publika uppfattningen om vem som använder appen. För ett par år sedan började vi fokusera våra appar mer på 18- till 29-åringar, och det är bra att se att våra insatser ger goda resultat, säger vd Zuckerberg.

En anledning varför många unga vuxna söker sig till Facebook är enligt bolaget deras andrahandsplattform, Marketplace.
– Vi har sett att produkter som Groups och Marketplace har fått särskilt stor dragning hos unga vuxna, säger Facebooks finanschef Susan Li.

Meta rapporterade också ökade intäkter som överträffade analytikernas förväntningar. Intäkterna steg med 22 procent jämfört med förra året, medan vinsten ökade med hela 73 procent jämfört med samma kvartal förra året. Aktien steg direkt med drygt 7 procent i den amerikanska efterhandeln.

Bolaget vill nu satsa fullt ut på AI, och vd Zuckerberg hoppas att deras AI-assistent ska bli världens mest använda och gå om Chat GPT.
– Vi hade ett starkt kvartal, och Meta AI är på väg att bli den mest använda AI-assistenten i världen vid årets slut, säger han.