Ny teknik – laddar mobilen på under 5 minuter

En ny rekordbrytande snabbladdningsteknik kan ladda din mobil snabbare än de flesta skriver ett mail. Det så kallade 320W SuperSonic Charge är utvecklat av kinesiska Realme och bygger på en helt ny teknik jämfört med konventionella batterier. 

Forskare har avslöjat världens snabbaste batteriladdningsteknik för smartphones, som kan ladda en smartphone helt på fyra och en halv minut. Laddningstekniken kallas “320W SuperSonic Charge” och utvecklades av det kinesiska elektronikföretaget Realme.

Realme demonstrerade den nya tekniken vid ett evenemang i Shenzhen i Kina den 14 augusti. Den rekordsnabba laddningskapaciteten kan ladda en telefon från 0 till 26% på en minut och till 50 % på mindre än 2 minuter. Att ladda mobilen helt tar otroliga 4 minuter och 30 sekunder. 

Till skillnad från konventionell laddning, där ström överförs till en battericell eller till celler i sekvens, laddas flera battericeller samtidigt i ett enda batteri, skriver LiveScience. I demonstrationen laddade Realme-representanter en smartphone med en kapacitet på 4 420 milliamperetimmar som staplade fyra celler ovanpå varandra. Denna design ger en 10% högre kapacitet än konventionella.

Forskarna miniatyriserade varje battericell i skiktade strukturer för att packa mer laddningskapacitet i ett mindre utrymme innan de vek ihop fyra battericeller för att efterlikna formen på satellitpaneler, enligt en reklamfilm som publicerades på den sociala plattformen X.