Nu får vilda svenska djur frossa på chips

Göran Nordander, grundare och vd för Bjäre Chips, riskerade böter för att ha dumpat avfall på sin mark. Avfallet i fråga var chipsrester som han matade vilddjur med. Ärendet har nu avslutats och ger vd:n rätt – han får utfodra djuren med chips.

Ärendet är avslutat och ger chips-vd:n Göran Nordander rätt att mata vilda djur med chips, rapporterar Hallandsposten. I tre år har han utfodrat djur med chipsrester på sin mark i Hylte kommun utanför Falkenberg, något han blivit utredd för tre gånger.

Göran Nordander riskerade böter för chipsen i skogen, men kom undan eftersom chipsresterna var registrerade som djurfoder hos Jordbruksverket.
– Jag har registrerat vår produkt som djurfoder hos Jordbruksverket och har både hjorthägn och en grisuppfödare som användare. Och jag själv så klart, säger Göran Nordander.

Om chips är lämpligt att mata djur har Jordbruksverket inte uttalat sig om, enligt Veronica Kraepelien, miljö- och hälsoskyddsinspektör på Hylte kommun. Hon uppger att det kommer kontrolleras vid nästa planerade tillsyn 2025.
LÄS MER: