Torsten Janssons bästa tips till entreprenörer

Torsten Janssons väg till att bli miljardär är långt ifrån spikrak. Nu delar han generöst med sig av sina bästa tips till entreprenörer, allt från att acceptera motgångar till att ge anställda sparken.
“Man får inte alltid bra rubriker. Det är då man får bita ihop”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

New Wave-grundaren Torsten Jansson vet hur både framgång och motgång känns. Vägen fram till att bli den framgångsrika miljardär han är i dag kantades av bakslag. Nu delar han med sig av sina råd till entreprenörer på sin Facebook varje vecka. Något som fått stor uppmärksamhet och gett 1000-tals likes.

“Jag får ofta frågan om hur man lyckas med allt- det gör man inte- och jag tror ingen gör det! Det är mer frågan om att orka fortsätta efter varje misslyckande- att bita ihop och köra på!! Man bygger inte företag och varumärken på veckor, månader eller ens på nåt år- det är ett maraton- inte ett 100 meters lopp- och det är massa misslyckande på vägen!” skriver Torsten Jansson i ett inlägg på Facebook.
LÄS MER: Torsten Jansson om jättesatsningen som han går back på
LÄS MER: Så byggde Torsten Jansson upp sitt imperium

I samma inlägg länkar han till en artikel i Dagens Industri från 2012 om när New Wave hade ett rörelseresultat på minus 140 miljoner kronor. “Man får inte alltid bra rubriker. Det är då man får bita ihop”, skriver miljardären på Facebook.

Enligt Torsten Jansson ska man inte heller dra sig för att byta ut anställda. I ett inlägg skriver han om utmaningarna att förvärva bolag, särskilt om det är förlustdrivande bolag med dålig företagskultur. Han ger därför rådet att sparka anställda för att bryta trenden.
“Tyvärr är detta ibland helt omöjligt att förändra utan att byta ut många personer vilket får mig att tänka på ett annat gammalt talesätt ‘nya kvastar borstar bäst.'”

Ett annat råd han ger är att strunta i vad andra tycker, något som ibland också gäller en själv.
“Allt man måste göra kanske inte alltid gillas av alla – ibland inte ens av en själv! Men då gäller det att man ändå gör det och lär sig tycka om det! En ledare måste gå först – inte stå bakom och piska på!”, skriver han.
Bild: Torsten Jansson/ Facebook
LÄS MER: