Därför rasar kunder mot ICA: “Fruktansvärt dåligt”

En drastisk höjning på gränsen av inköp för hemkörning har gjort att en ICA Maxi butik fått kritik i veckan. Minsta priset att handla för om man vill ha det hem till dörren ökade med 800%. Nu rasar arga kunder emot butikens nya beslut.

ICA Maxi i Kungälv valde att öka minsta priset för att handla och få det hemkört med 800%. Från att ha kostat 100 kronor så var plötsligt minimigränsen att handla för 800 kronor. Förändringen trodde kanske butiken skulle gå obemärkt förbi, men snart publicerades en insändare till Kungälvs-Posten som kritiserade Ica Maxis nya prissättning och påstod att den var åldersdiskriminerande. 
”För mig (ålder 78+), och som mångårig trogen ICA-kund blir detta orimligt. Jag har inte bil, körkort eller hemtjänst och är beroende av hemleverans av mat, men som ensamstående kan jag inte leva upp till ICAs krav på att köpa för 800 kr per beställning”, skrevs i insändaren.

ICA Maxi i Kungälv valde att publicera texten på sin Facebooksida, och därefter strömmade kommentarer in där insändarskribenten fick både kritik och medhåll ifrån andra kunder, rapporterar Nyheter 24. “Nej nära en tusen lapp att få maten hemkörd. Vill de överhuvudtaget ha kunder kvar?” skriver en. “Det finns ju andra affärer än Ica att handla i som har samma service, just saying“ och “Fruktansvärt dåligt själv har jag Willys som tar 200” skriver andra. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt