ICA-anställda rasar mot toamejl

Ett mail med ämnesraden ”Toalettbesök” har fått stark kritik av de anställda på en Ica Maxi-butik i Östersund. I mailet skrev ledningen hur och när det var tillåtet för personalen att gå på toaletten under arbetstid.
– Sedan så blev jag upprörd och kände att mejlet går över en gräns, säger en anställd på Ica Maxi-butiken till Östersunds-Posten

Det var under midsommarveckan som de anställda i en Ica Maxi-butik i Östersund mottog ett mail ifrån butikens administrativa chef. I mejlet med ämnesraden ”Toalettbesök” framkom att det egentligen inte var okej för de anställa att göra toalettbesök under arbetstid, det skulle istället personalen göra under sin rast, vilket Östersundsposten var först med att rapportera om. 

Mailet fick starka reaktioner ifrån de anställda som riktade kritik emot ledningen. Butikens administrativa chef, Anders Söderström, mötte kritiken i P4 Jämtland. Till P4 hävdar han att mailet missuppfattats och att utskicket var ett förtydligande av butikens regler. Han berättar även butiken haft problem med att anställda ”systematiskt” undvikit arbetsuppgifter genom att göra toalettbesök.
–Tonen är förnedrande och jag tycker att det känns diskriminerande. Sedan så blev jag upprörd och kände att mejlet går över en gräns, säger en av de anställda på Ica Maxi-butiken till Östersunds-Posten.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt