Efter hotet om miljonsmäll – Jocke och Jonna rensar i garderoberna

Influencerparet Jocke och Jonna Lundell krävs på 5,7 miljoner kronor av Skatteverket. Möjligen kan Jockes märkeskläder rädda ekonomin. Paret rensade nämligen i hans stora garderob för att sälja några av de dyrbara kläderna.
– Jag fick ju rensa bland Jonnas kläder, nu får hon bestämma vad jag ska ta bort, säger en märkbart alkoholpåverkad Jocke Lundell i nya Youtube-videon.

De populära Youtube-profilerna Joakim och Jonna Lundell har visat upp sin nyrenoverade villa utanför Norrköping. Det blev ett lyckligt slut efter fem svåra år med tårar och förtvivlan. När paret flyttade in 2017 upptäckte de att hela huset i princip var ett fuskbygge.

– Alla väggar var sneda, alla golv var sneda, alla tak var sneda. Det fanns ingenting i huset, i stort sett, som var bra. Och då föddes idén om att, ja, varför inte bygga något helt fantastiskt när vi ändå måste blåsa ut allting, berättade Joakim Lundell.

Se videon när Jonna rensar i Jockes stora garderob.

Totalrenoveringen av huset blev en realityserie, “Lundellhuset”. Målet var att visa upp hur fuskbygget förvandlades till Sveriges lyxigaste hus. “Kosta vad det kosta vill” som Jocke Lundell formulerade det. 
Det blev mycket riktigt ett ytterst ett påkostat projekt. Mellan 2017-2020 ska renoveringen av deras villa ha kostat runt 10 miljoner kronor, enligt Aftonbladet. De senaste två årens omfattande arbete har kostat ytterligare miljoner. Här finns en stor pool, ett gym och golfbana. Paret har dessutom kostat på varsin enorm walk-in closet. 

Nu avslöjar Expressen att paret riskerar en rejäl skattesmäll p g a lyxvillan. Skatteverket har just beslutat kräva 5,7 miljoner kronor i skatter och avgifter. 
För fyra år sedan köpte Jocke och Jonna villan genom sitt aktiebolag och enligt sajten Breakit har de sedan hyrt huset av sitt eget bolag. Huset har varit inspelningsplatsen för många av inslagen på t ex Youtube och det är bolaget som bekostat renoveringar och inköp av möbler.  Det är ett upplägg som Skatteverket inte godkänner.

Joakim Lundell skriver i ett sms till Expressen:
”Vi har en bra dialog med Skatteverket och har fått anstånd med betalning. Så är inga pengar som gått i väg eller som är beslutade att det ska betalas överhuvudtaget. Utan beslutet är under omprövning. Där vi har kompletterat med massor av filer och handlingar. Det handlar om en tråkig lag som heter ‘stadigvarande bostad’ som är ganska svart och vit. Och då det aldrig spelats in ett tv program på det sättet så finns det liksom inga tydliga regler för det.”

Om paret ändå tvingas betala den extra skatten så 5,7 miljoner så finns en utväg som räcker en bit: sälja de dyra märkeskläderna.
För bara några dagar sedan beslutade Jocke och Jonna att göra en utrensning ur sina stora klädgarderober. Efter att ha konsumerat en del alkohol under kvällen tog de tag i Jockes stora och dyrbara samling av märkeskläder. Det blev en ganska vinglig stund i hans stora klädkammare (”vi är lite fjortisfulla” säger Jocke). 
– Vi ska rensa min garderob för att Jonna påstår att jag bara använder 20 procent av kläderna, förklarar Jocke. 

Hustrun Jonna får nöjet att välja ut kläder som kan säljas på second hand och det är minsann ganska bra priser hon räknar med:
– Inget ska slängas, allt ska säljas på Jockes Instagram, säger hon. Det är jackor som är inköpta för 8000-10 000 kronor. 

Jocke Lundell blev känd som ”Jockiboi” genom sin medverkan i Kanal 5:s dokusåpa ”Kungarna av Tylösand” för 13 år sedan. Med sitt nyvunna kändisskap startade han sin bana som influencer med en blogg. Från början talade han öppet om drogmissbruk och annat, men ångrade det senare. 

2013 blev han tillsammans med sin blivande hustru Jonna – och snabbt byggde de ett Youtube-imperium med miljontals visningar varje vecka. 
– Vi blev vuxna i offentligheten ihop. När “pranksen” slog igenom 2015 bodde vi fortfarande hemma hos Jonnas mamma och gick på socialbidrag delvis. Så det har varit en ganska lång resa, har Joakim Lundell berättat.

Jockes och Jonnas stora villa utanför Norrköping.
En aningen vinglig garderobsrensning.
Jocke Lundells stora walk-in closet.
Jonna vill sälja flera av Jockes märkeskläder.
Husrenoveringen i höstas.
Jocke, Jonna och barnen i nyrenoverade matrummet.
Jonnas stora walk-in closet.

MEST LÄSTA

Senaste nytt