Elon Musks löfte: Utplåna Bill Gates

Elon Musk gick ut och varnade Bill Gates i veckan. Det efter att Bill Gates satsat stora pengar på Teslas förfall. I ett varnande inlägg publicerat på X menar Musk att Microsoftgrundaren kommer ”utplånas” när Tesla är ett enormt AI-bolag.

Rivaliteten mellan Elon Musk och Bill Gates blev känd för allmänheten under 2022 då det kom fram att Musk vägrat att stödja Gates välgörenhetsarbete. Anledningen var att det kommit till Musks kännedom att Gates fortfarande satsade en halv miljard dollar på att Tesla-aktien skulle falla, rapporterar Fortune. Nu har konflikten återigen uppmärksammats efter att Musk publicerade ett inlägg på X under tisdagen. 

Musk tror nämligen att han kommer lyckas förvandla Tesla till ett enormt AI-bolag värt hela 30 biljoner dollar. Det menar han kommer ske när Tesla byter spår och först och främst driver en lukrativ flotta av robo-taxibilar och humanoida robotar. Så fort det händer så menar Musk att hans meningsmotståndare kommer att få passa sig, och nämner en specifik person. 
“När Tesla helt löser autonomi och har [sin droid] Optimus i volymproduktion, kommer alla som fortfarande har en kort position att utplånas”, skrev han på X under tisdagen. “Även Gates.” 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt