Enorm kris för The Body Shop

Bara i Storbritannien kommer sju The Body Shop butiker stänga omgående. Ytterligare nedläggningar väntas komma då företaget omstrukturerar för en säkrare framtid. Även i Sverige har flera butiker fått stänga.

The Body shop meddelade förra veckan att de gick in i en rekonstruktion. Denna vecka fick sju butiker i Storbritannien stänga omgående, men företagets butiker i landet menar att mer än hälften kommer fortsätta vara öppna. De anställda på huvudkontoret förväntas minska med 40 procent och då bli 400 heltidsanställda.
–  Efter år av olönsamhet och efter en fullständig utvärdering av The Body Shops verksamhet i Storbritannien har de gemensamma administratörerna kommit fram till att den nuvarande butiksportföljen inte längre är lönsam, sa Body Shop i ett uttalande, skriver DailyMail.

Totalt sett jobbar 10 000 personer i 3 000 butiker i 70 olika länder. Trots att rekonstruktionen för närvarande endast påverkar den brittiska personalen och butiker har vi även sett hur flera butiker fått stänga i Sverige. Bara förra fredagen gick The Body Shop butiken i Mölndal ut med att de gått i konkurs. Veckan innan det stängde även en butik i Göteborg av samma anledning och i Växjö stängdes en butik i januari. Företaget har ungefär 70 olika butiker bara i Sverige.  

Rekonstruktionen för företaget som grundades 1972 kom bara några veckor efter att The Body Shop fått nya ägare som lovat att ”återuppliva verksamheten”. Produkter från företaget kommer fortfarande gå att handla både i butik och online under omstruktureringen.
–  Denna snabba åtgärd kommer att hjälpa till att återuppliva The Body Shops ikoniska varumärke och ge det den bästa plattformen för att uppnå sin ambition att vara ett modernt, dynamiskt skönhetsmärke som kan återgå till lönsamhet och konkurrera på lång sikt, skriver företaget på sin hemsida.

MEST LÄSTA

Senaste nytt