Findus återkallar köttfärssås – innehåller grädde

Under torsdagskvällen gick livsmedelsföretaget Findus Sverige AB ut med att om en köttprodukt som återkallas ur sortimentet. Köttfärssåsen återkallas då den innehåller fel produkt – där en allergen inte står med på innehållsförteckningen

Köttprodukten som Findus nu återkallar är ett parti av produkten Köttfärssås Italieninspirerad 500 gram. Det skriver Findus själva i ett pressmeddelande. Anledningen till att Findus återkallar köttfärssåsen är att en del burkar innehåller fel produkt. Tillskillnad från den Italieninspirerade köttfärssåsen så innehåller produkten i burkarna vispgrädde – vilket inte står med på varans innehållsförteckning.  

Findus väljer nu att återkalla hela partiet eftersom det kan innebära en risk för personer som är allergiska mot mjölkprodukter, uppger företaget i ett pressmeddelande. Konsumenter som köpt produkten med utgångsdatum 02/2026, artikelnummer: 96012888 och lot-koder: L 404411870 rekommenderas nu att kontakta Findus konsumentkontakt alternativt den butik där produkten köpts, för full ersättning.

LÄS MER: