Fiskeboden vid Världens ände kan bli din

Nu kan du äga en fiskebod i det attraktiva sportfiske-området i Skåne. Världens ände ligger nämligen närmre än du tror. Här finns det, utöver det fiskrika vattnet, också en hel del vackra fågelarter. Ett perfekt kap för den som trivs bäst nära vattnet.

Engelska bryggan, belägen i Ystad, är ett populärt besöksmål bland sportfiskare. Det är ett rev uppfört av kvarlevorna från Ystads första hamn. Hamnen brukades ända fram till slutet av 1600-talet. När det blir lågvatten kan man se revets sträckning över 200 meter ut. Engelska bryggan är placerad öster om den sydligaste punkten i Ystad, och kallas även för “Världens ände”. En perfekt observationsplats för sträckande och rastande sjöfåglar. 

Nu säljs här en sjöbod via “ERA Real Estate”. Det är en rödmålad fiskebod med vita knutar. På ena sidan finns ett högt och avlångt fönster utan spröjs. En hyfsat modern byggnad som ser ut att vara uppförd på senare år, det kan man dock inte veta då byggåret är okänt. Ytan är om 7 kvadratmeter och det finns totalt ett rum. 

Foton: ERA

“Här är din möjlighet att förverkliga drömmen om en fiskebod i Ystad, perfekt belägen vid världens ände och intill den ikoniska Engelska bryggan! Oavsett om du är en entusiastisk fiskare eller bara älskar att vara nära havet, så är denna fiskebod en fristad av möjligheter”, skriver mäklaren Jesper Nilsson. 

Det är en perfekt fiskebod för den som antingen brinner för sportfiske eller fågelskådning. Här finns idag en liten soffa med bord, en förvaringsmöbel samt en spegel. Lite här och var finns saker som skvallrar om att nuvarande ägare troligtvis har ett brinnande intresse för fiske. På ena väggen hänger ett stort fiskenät och på en av väggarna hänger en tavla med olika fisksorter. 

Ett perfekt krypin att landa i mellan fisketurerna. På soliga dagar kan man slå sig ner utanför boden och njuta av den härliga naturen. Nere vid vattnet finns det också gott om härliga platser att slå sig ner på. 

Fiskeboden står på en arrendetomt. Arrendekostnaden ligger på 2934 kronor om året, jordägare är Ystad kommun. Just nu är utgångspriset 225 000 kronor.

“Upptäck den spännande fiskeupplevelsen som området erbjuder och skapa minnen för livet. Det finns till och med ett spel och en båtplats nära stugan. Med denna fiskestuga har du allt du behöver inom bekvämt räckhåll för att stilla din passion för fiske”, skriver mäklaren.

Läs mer här

MEST LÄSTA

Senaste nytt