Säljer svenska ön med tre hus – här kan du vara helt privat

Har du någonsin drömt om att bo på din egen ö? Nu kan din dröm slå in och förverkligas. En svensk ö finns nämligen till salu.
”Här lämnar vi alla bekymmer bakom oss och låter naturen omfamna oss”, skriver mäklaren Pontuz Löfgren vid mäklarbyrån med samma namn.

Tanken har nog slagit de flesta – så skönt det vore att bara försvinna till sin alldeles egna ö för att komma undan vardagens bekymmer.
”Längtan efter sommarvarmt trävirke, egentid, familjetid. Känslan att gå över gångbron med vattnet under oss, genom den järnsmidda grinden, är en känsla av frihet”, beskriver mäklaren om det drömlika boendet. 

Gångstigen tar oss fram till huvudbyggnaden och gästhuset.

Den vackert anlagda gången av ölandssten leder till fastighetens huvudbyggnad och närliggande gästhus. 
”Innan vi går in vänder vi blicken bakåt och blickar ut över en fantastiskt vacker och grönskande park av ekar, tallar, björkar och buskar av varierande slag”, uppger mäklaren Pontuz Löfgren.

Vid husets entré välkomnas vi av en vacker terrass. I den 125 kvadratmeter stora huvudbyggnaden, som är ett smalhus, finns det fyra rum och kök.
”Vi lyfter blicken och beundrar direkt den vackra utsikten över Kalmarsund. Känslan av lugn är omedelbar”, skriver mäklaren. 

Privatön är 7 500 kvadratmeter stor.

Den underbara privata ön med 7 500  kvadratmeter stor landyta ligger på Långö vid Svartholmen, strax norr om småländska Kalmar. På ön finns det tre trästugor byggda i fil med terrängen. 

”Den smala huskroppen med sina många fönster, ingångar och utgångar ger det fridfull karaktär. Ett sätt att röra sig genom huset där det aldrig tar stopp. Här finns inga rätt eller fel. Livet levs anspråkslöst på ljuva Långö”, beskriver mäklare Pontuz Löfgren.

Det finns tre trästugor på Långön.

I huvudbyggnaden, som byggdes 1955, finns ett master bedroom med stora garderobsdörrar och utrymme för en dubbelsäng. Vid skrivbordet med utsikt över sundet kommer säkerligen många memoarer att skrivas av den som köper ön. 

Det finns en inglasad veranda, som mäklaren beskriver som ”husets ljuvligaste rum”. Hans motivering till uttalandet verkar fullt rimligt;
”Här tillåts man lämna sina tankar för en stund för att stilla uppbära den fantastiska utsikten över sundet. Och längst där borta i horisonten, där vatten åter blir till land, skymtar vi Borgholms slottsruin. Som i solnedgången majestätiskt skiner upp och vi inser att Öland faktiskt bara ligger en kort båttur över Kalmarsund.”

I vardagsrummet finns en gemytlig murad eldstad.

I vardagsrummet finns en murad eldstad med parallellfönster åt båda håll som skapar en synergi mellan rum, natur och ljus. I huset finns också ett fullt utrustat kök med spis, micro, ugn och diskmaskin. 

”Vi fantiserar om ljumna sommarkvällar när båtväga gäster lägger till och vi öppnar upp ett av fönstren i glaspartiet för att ropa hej innan vi tar vägen genom glasverandan i hallen för att välkomna dem till underbara Långö”, skriver mäklare Pontuz Löfgren.

Här kan man ropa “hej” till gäster som kommer dit med båtvägen.

Det är uppenbart att huset är byggt för familjeliv och sociala situationer då det finns gott om utrymme i både matsal och sällskapstum. Badrummet är inrett i aprikosfärgad marmor som har bevarats sedan originalutförandet under 70-talet. I badrummet finner man dubbla handfat och ett badkar. Bakom garderobsdörrarna gömmer sig en tvättmaskin och torktumlare. Det finns också ett gästrum i huset som är idealiskt för när barnbarnen eller släktingarna kommer på besök. 

Det finns ett enastående vackert badrum i aprikosfärgad marmor i huset.

Ett par fotsteg bort från huvudbyggnaden finns ett gästhus på 80 kvadratmeter. Här finns två rum och ett litet pentry med ett badrum i originalutförande med röd mosaik och detaljer av furu. 

I parken finns också en liten fiskebod, ett sommarhus i timmer på 40 kvadratmeter och sovloft. Även här är badrummet bevarat i sitt originalutförande, men övriga utrymmen är totalrenoverade. Vid sommarhuset finns en underbar altan mellan träden där ljuva sommardagar kan spenderas.Det finns även en brygga med plats för en båt och en portabel flytbrygga. 

”Trots enkelheten här på ön så har stugorna renoverats och moderniserats. Man har tilläggsisolerat, renoverat ytskikt i stort sett överallt samt dragit in fiber och kommunalt VA i alla hus”, uppger mäklaren.  Långön är nu till salu för 20 miljoner kronor och du hittar annonsen här.

En vacker brygga.
Master bedroom i huvudbyggnaden med gott om garderober längsmed väggen.
Det finns ett trevligt gästhus på ön.
Ett rymligt vardagsrum i gästhuset.
Det finns en lyxig toalett i gästhuset.
Sovrum i gästhuset.
Sommarhuset.
I sommarhuset finns det gott om utrymme samt ett sovloft.
Mysigare sovrum än detta är svårt att hitta.
Även sommarhuset har ett imponerande vackert badrum.

MEST LÄSTA

Senaste nytt