Gekås i Ullared utklassar ICA Maxi

Varuhuset Gekås i Ullared har under de senaste åren slagit rekord efter rekord och omsatte mer än sex miljarder kronor förra året. Nu avslöjar Gekås vd Patrik Levin att de är på god väg att gå om ICA Maxi och kamma hem titeln som Sveriges största matbutik, uppger tidningen Dagligvarunytt.

Shoppingparadiset Gekås har länge varit känt för sitt breda utbud av kläder, hygienprodukter och diverse prylar. Men lågprisvaruhuset har varit mindre känt för sitt livsmedelsutbud. Nu avslöjar Gekås vd Patrik Levin att varuhuset är på väg att utklassa ICA Maxi och bli störst på matvaror i Sverige.

Under ett seminarium med Gekås och Matpriskollen som Dagligvarunytt tagit del av framkommer det att Gekås Ullared nu är på god väg att nå en försäljningssiffra på 1,8 miljarder kronor på sitt matsortiment under ett år. Det skulle inte bara matcha utan även kraftigt slå ICA Maxi Haninge – den idag största ICA butiken i Sverige. Den butiken omsätter drygt 1,1 miljarder kronor enligt deras bokslut för 2022.

– Men vi kommer aldrig kunna vara lika breda som alla specialister. Alla är duktiga på olika saker. Vi kommer aldrig kunna ha 20 till 30 000 artiklar i ett matsortiment. Det var inte vår kärnförsäljning från början, utan snarare konfektion och non-food. Men vi har utvecklat sortimenten inom mat och växt där senaste åren, sa Gekås vd Patrik Levin under seminariet enligt Dagligvarunytt.

Gekås Ullared kammade nyligen också hem titeln som Svenskarnas favoritshoppingplats 2024. Det bygger på en konsumentundersökning och omdömen från närmare sju tusen svenska konsumenter.
– Besöker du Ullared kan du få en minisemester med shopping, övernattning, restauranguppleveser och underhållning utan att det kostar skjortan. Dessutom har vi fantastiska medarbetare som jobbar varje dag för att överträffa våra kunder och gästers förväntan, säger Gekås vd Patrik Levin.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt