Mondo Duplantis sponsor: ”Konkursen är felaktig”

Lånebolaget CapitalBox AB gör reklam med Armand Duplantis både på sin hemsida och i en tävling. De sponsrar även världsrekordhållaren och OS-mästaren i diskus, Daniel Ståhl. Nu har bolaget som omsatte 200 miljoner kronor av misstag förklarats i konkurs. Enligt vd Emil Jönsson är det helt felaktigt.
– Det har skett en sammanblandning. Det är ett misstag och organisationsnumren har blandats ihop, uppger vd:n för NU.se.

Fintechbolaget CapitalBox har marknadsfört sig som experter på alternativ finansiering för små- och medelstora företag. De erbjuder företagslån från 20 000 kronor ändå upp till 3,5 miljoner kronor. CapitalBox omsatte 200 miljoner kronor och hade 52 anställda. Men i onsdags i förra veckan begärdes CapitalBox i konkurs, enligt offentliga uppgifter hos Bolagsverket. Företaget hette tidigare Ferratum Business.

Men bolagets ledning tillbakavisar uppgifterna som nu finns i flera offentliga svenska register.
– Det har skett en sammanblandning. Jag trodde inte sådant här kunde hända. Det är ett misstag och de har blandat ihop organisationsnumren. Det ställer verkligen till det för oss, säger bolagets vd Emil Jönsson till NU.se.

Även konkursförvaltaren Magnus Wiktorsson vid Nordia Law bekräftar den olyckliga sammanblandningen som drabbar CapitalBox.
– CapitalBox ansökte om att försätta ett annat bolag i konkurs. Av misstag har tingsrätten i Göteborg blandat ihop organisationsnumren på de två bolagen. CapitalBox ska inte försättas i konkurs och de ska dras tillbaka, säger advoat Wiktorson till NU.se.

Företaget har mycket kända reklamansikten: Världsrekordhållaren Armand ”Mondo” Duplantis. Mondos ansikte pryder fortfarande Capital Boxs hemsida. Och Duplantis frontade en ny tävling kallad Pitchbox som ger svenska småföretag en chans att vinna 100 000 kronor genom att pitcha sina tillväxtidéer. Tanken är att medverkande företag skulle få tips och guidning av OS-mästaren och världsrekordhållaren i stavhopp. Under 2021 släpptes nyheten att Capital Box sponsrade både Armand Duplantis och Daniel Ståhl som är OS-mästare i diskus.

Armand Duplantis. Foto: Press

Diskusmästaren Daniel Ståhl har också varit sponsrad av CapitalBox

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt