Haalands nya superköp för 40 miljoner

Erling Haaland har köpt en av världens snabbaste bilar. Mercedes AMG-ONE är fotbollstjärnans nya leksak, utrustad med en F1-motor. Bilen med en toppfart på 352 km/h kostade cirka 40 miljoner kronor.

Den 23-årige norska superstjärnan leder skytteligan i Premier League och älskar fart på vägarna. Därför känns det inte konstigt att han tillsammans med den norske finansmannen och barndomskompisen Ole Ertvaag valt att köpa en av världens snabbaste bilar. Ett prestigeobjekt från den tyska bilgiganten. 

Mercedes AMG-ONE kommer bara byggas i 275 exemplar och är en F1-hybridbil. Mercedes byggde bilen med målet att komma så nära en F1-bil som möjligt, som får köras på vanliga vägar. Med över 1000 hk går bilen från 0-300 km/h på cirka 15,6 sekunder. 0-100 km/h tar bilen 2,9 sekunder att uppnå. 

Superbilen är utrustad med fyra elmotorer och en turboladdad 1,6 liters V6-bensinmotor. Av elmotorerna är en integrerad med turboladdaren, en installerad direkt på förbränningsmotorn och de två sista driver framhjulen. Bilen får inte vara utrustad med norska skyltar, skriver TV2

Erling Haaland har ett stort bilintresse och äger sedan tidigare två tyska superbilar däribland en Mercedes AMG GLE-kupé, som kostade stjärnan närmare 1,2 miljoner kronor och en Audi RS6 Avant. Han äger även en Rolls Royce Cullinan SUV och en Range Rover Sport, skriver The Sun. 

Servicekostnaderna på den norske superstjärnans nya bil är även de i F1-klass. Enligt Carup kräver Mercedes-AMG One “service var 5000:e mil utöver de vanliga serviceintervallerna, så att kritiska drivlinans komponenter kan kontrolleras och bytas ut om nödvändigt.” Denna tjänst kan kosta upp till nio miljoner kronor (850 000 euro)”, om hela drivlinan behöver ses över.  En service där alla oljor och vätskor byts ut ska göras en gång om året eller efter 500 mil. Den lär heller inte vara billig.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt