Mercedes river löfte – bensin och diesel kvar i många år

Mercedes tvingasatt dra i nödbromsen för elbilarna. Tillverkaren backar från löftet att bara sälja elbilar från 2030. Bensin- och dieselbilar verkar bli kvar i många år till.
– Jag tror inte att någon någonsin hade trott att bilindustrins omvandling en gång i århundradet kommer att vara en rak linje. Det kommer att finnas toppar och dalar, säger svenske vd:n Ola Källenius.

I likhet som Volvo Cars har Mercedes-Benz lovat att endast sälja elbilar från 2030. Dock med brasklappen ”på marknader som tillåter det.” Men nu tvingas tillverkaren backa och riva upp sina fagra löften. I den nya årsredovisningen som släpptes under torsdagen kryper företaget till korset, rapporterar Carup.se.

– Företaget planerar att kunna tillgodose olika kundbehov, oavsett om det handlar om en helelektrisk drivlina eller en elektrifierad förbränningsmotor, fram till långt in på 2030-talet, säger bolaget i sin årsredovisning. 

Orsaken är den fallande tillväxten för elbilar. Mercedes hade som mål att sälj 20 procent elbilar redan förra året, det blev bara 12 procent. Enligt vd Ola Källenius kommer det att dröja många år innan elbilar och bilar med förbränningsmotor kostar lika mycket. 
– Det är många år bort, du kan se det på priset, säger Ola Källenius till Bloomberg Television
LÄS MER PÅ NU.SE:

MEST LÄSTA

Senaste nytt