Snabbaste och dyraste Mustangen – någonsin

Mustangs nya 800 hk monster kommer snart till Europa. Europapremiären för nya Ford Mustang GTD sker under Le Mans där den kommer att visas upp. Modellen kommer finnas i ett begränsat antal och blir den dyraste Mustangen någonsin. 

Som en del av det legendariska Le Mans-racet har Ford nu valt att ha sin Europapremiär för Mustang GTD, rapporterar Carup. Mustang GTD har en 5,2-liters V8 med en giga-kompressor som tillsammans gör den kapabel till 800 hästkrafter. Bakom ratten finns titanpaddlar som styr den åttastegade dubbelkopplingslådan. 

I Performance-paketet finns ett DRS-system som liknar det som används inom Formel 1. Det fungerar på ett sätt där bakspoilern öppnar vingen på raksträckan för att säkerställa en ny toppfart. Och toppfarten är inte mindre än 340 km/h.

Andra ändringar som kommer med det nya paketet är en korrigering i material som gör att bilen blir lättare. Flera kilo isoleringsmaterial har kunnat tas bort. Samtidigt är karossen på alla Ford GTD-bilar gjorda av lättviktskomposiotsfiber. Inuti GTD finns ett utseende som många Mustang-fantaster känner igen. Med Recaro-säten och en speciell grafisk displayer på skärmarna inger insidan en otrolig racing-känsla. 

Ford Mustang GTD har just nu ett ungefärligt pris på 3,4 miljoner kronor. Det gör att den skulle kunna bli den dyraste nya Mustangen någonsin. Bilen kommer samtidigt endast släppas exklusivt i cirka 1400 exemplar, vilket förmodligen kommer att göra den populär bland samlare och motorälskare. I dag i USA och Kanada är det tio gånger så många reservationer av modellen än vad det finns tillgängliga exemplar. Hur det kommer se ut i Europa när den nu finns tillgänglig för första gången återstår att se. 

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt