Kristoffer Olsson i respirator efter hjärnsjukdom

Den svenska landslagsspelaren Kristoffer Olsson ligger i respirator i Danmark, eventuellt på grund av en okänd hjärnsjukdom. Spelarens klubb FC Midtjylland gick ut med beskedet under tisdagen. Nu sluter fotbollsvärlden upp för att stötta 28-åringen.

Det var den 20 februari som Kristoffer Olsson ramlade ihop och har sedan dess legat inlagd på sjukhus. Spelarens klubb har gått ut med uppgifter att det förmodligen har med en hjärnsjukdom att göra och att några av Danmarks främsta medicinska experter jobbar med att kunna få fram en diagnos. För att kunna inleda rätt behandling. 
– Alla i FC Midtjylland är såklart djupt påverkade av Kristoffers plötsliga sjukdom. Vårt fulla stöd och våra tankar går till Kristoffer och hans familj, skriver klubben på sin hemsida. 

Beskedet har kommit som en chock för fotbollsvärlden, där både tidigare lagkamrater och klubbar har gått ut för att visa sitt stöd för stjärnan.

En spelare som kommenterat och skickat sitt stöd till Kristoffer Olsson är Alexander Isak som skrev på Instagram “Kämpa min broder! Jag ber för ditt tillfrisknande”. Den svenska fotbollschefen för det svenska fotbollsförbundet Kim Källström kommenterade händelsen såhär “Alla våra tankar går till Kristoffer och hans familj. Det känns så oerhört ledsamt. Vi har stött på varandra som spelare genom karriären, han som en ung spelare påväg upp i Arsenal och så var vi spelat mot varandra i Allsvenskan. Vi följer utvecklingen på nära håll och allt det stöd vi kan bidra med ska vi ge. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande”.
LÄS MER:

Foto: Wiki

MEST LÄSTA

Senaste nytt