Villan där du får gratis el för all framtid

Den enorma slottsliknande villan ligger på en välskött och grönskande tomt. Här finns hela tolv stycken rum, flertalet eldstäder och en utomhuspool. Utöver det finns det både fiskerätt och jakträtt på den egna marken. Men det är inte allt, här finns också ett avtal som gör att du får gratis el för resten av ditt liv.

I slutet av en grusad uppfart står det vitputsade huset med tegeltak och charmiga blågröna detaljer. Entrén nås via en liten stentrapp. På husets baksida finns en stor stenlagd terrass med utomhuspool och sällskapsytor. Några meter bort från bostadshuset ligger en damm, och längst med infarten brusar en fors. 

Denna sagolika fastighet säljs just nu via Erik Olsson, och ligger beläget i bebyggelsen Gingri i Borås. Bostadshuset är från år 1907 och har hela tolv stycken rum! Boytan ligger om 428 kvadratmeter. Den nuvarande ägaren har genomfört restaurang samt modernisering av byggnaden. Här har det anordnats konferenser, bröllop, privata tillställningar och kalas. 

Foton: Erik Olsson

“Villa Rydegård, en karaktärsfylld sekelskiftesdröm med stora generösa rum. Ett flertal eldstäder i både entréplan och övre plan förgyller den tidsenliga epoken, genomgående vackra parkettgolv, tilltalande stuckaturer i tak och fantastiskt vackra dörrposter bjuder in till varje sällskapsrum”, skriver mäklaren Kristoffer Strömberg från Erik Olsson

Till fastigheten ingår dessutom fiskerätt i det vatten som finns på tomten. Även jakträtt. Tomten är totalt 118 790 kvadratmeter stor. Här finns både betesmark och åkermark. Marken runt om huset ser otroligt välskött ut, nästan som en golfbana. En bit ifrån bostadshuset syns något som ser ut att kunna vara en gammal rund fontän. 

På bilderna inifrån villan syns ett otroligt hem med välbevarade detaljer från förr. I ett av rummen finns det en enorm takhöjd och till det -ett majestätiskt fönster. Husets eldstäder är mycket charmiga och har säregna utseenden, ingen är den andra lik. 

Men det är faktiskt inte enbart självaste villan som gör denna fastighet unik. Utan även dess driftskostnader. Här har man ett avtal med Vattenfall som gör att du får gratis el upp till 150 000 kilowattimmar om året, i all framtid. Ett riktigt kap med tanke på husets storlek! 

“Villa Rydegård har den perfekta kombinationen av historiens vingslag med uppdaterade och välanpassade funktioner för ett modernt boende”, skriver mäklaren. 
Just nu ligger utgångspriset för denna fastighet på 18 000 000 kronor.
Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt