Kvinna låstes in i förråd – nu vräks en man i huset

Mitt i natten ringde en granne till störningsjouren efter att ha hört bankningar i ett flerfamiljshus. Vad vaktbolaget upptäckte var att ljuden kom från en kvinna som blivit inlåst i ett förrådsutrymme. Nu vräks en man i huset. 

Det var vid tvåtiden på natten som en person ringde störningsjouren till ett flerfamiljshus i Hälsingland. Anledningen var att personen hört upprepade bankningar i huset. Ett vaktbolag kom dit och lyckades lokalisera vart ljuden kom ifrån. Vad de upptäckte var att ljuden kom ifrån en kvinna som blivit inlåst i ett förrådsutrymme, det rapporterar Hem&Hyra. Exakt hur kvinnan hamnat i förordet framgår inte i störningsjourens rapport. Men enligt vaktbolaget så var kvinnan en återkommande gäst hos en man i huset. 

Enligt grannarnas och hyresvärdens vittnesmål till hyresnämnden, så har det förekommit att mannens gäster haft kniv, varit maskerade, samt varit påverkade av alkohol och andra droger. Någonting som fått grannarna att känna otrygghet, obehag och rädsla. Porten till huset som ska vara låst under kvällarna har ställts upp på olika sätt, bland annat genom att stoppa in cigarettfimpar i låset. När porten varit låst har det förekommit att mannens gäster tagit sig in i trapphuset genom ett fönster.

I hyresnämnden sa mannen att att han brukar få besöka av sina vänner tre gånger om dagen, men att de inte brukar störa. Han hävdade även att vännerna alltid lämnar lägenheten senast 22 på kvällen. Hyresnämnden menade däremot att hyresvärden kunnat bevisa, genom vittnesmål och foton, att mannen uppenbart stört sina grannar under en längre period. Därmed fick värden rätt att vräka mannen. 

Redan den 29 februari i år ville hyresvärden att mannen skulle lämna lägenheten. Värden gick sedan med på att ge mannen uppskov och flytta fram flytten till den 1 juli.

LÄS MER: