Lidls chockrea på kaffe nästa vecka

Här är glädjebeskedet för alla kaffeälskare. Efter den enorma prisuppgången de senaste åren kan du nu plötsligt köpa kaffe för under 30 kronor paketet.
Lidl rear under nästa vecka ut kaffe för 29,90 kronor per paket. 

Att svensken tycker om sitt kaffe är ingen nyhet. Konsumtionen ligger på 8,2 kilo per person och år – en siffra som bara våra nordiska grannar lyckas toppa. Därför har den kraftiga prisuppgången de senaste åren varit ett enormt hårt slag mot det kaffetörstande folket. Bara under 2022 ökade priserna med runt 30%.

Men nu kommer en prisdumpning som för tankarna till en svunnen tid. I Lidls annonsblad för kommande vecka finns ett paket kaffe att köpa för 29,90 kronor. Det handlar om kaffe från Löfbergs Lila och Lidl eget märke Bellarom och prissänkningen är på omkring 33 procent. Varje kund får dock bara köpa två paket mot kupong. 

Lidl har blivit allt mer populärt hos svenska folket och kom nyligen trea i en kundnöjdhetsunderökning från GFK efter Willys och ICA Maxi. Den tyska kedjan har också fått beröm för sina prissänkningar av svenska varor. En bidragande orsak kan vara den populära ”Mittenhyllan” Nästa vecka rear Lidl bland annat ut kabinväskor och svetsar. 
LÄS MER: