Jocke & Jonna avslöjar ofattbara notan för lyxhuset

Efter mycket motgångar och en lång renoveringsresa står snart Lundellhuset klart. Nu avslöjar Joakim Lundell den saftiga prislappen för familjens lyxvilla i Norrköping. 

Den framgångsrike entreprenören Joakim Lundell är en riktig mångsysslare. För över tio år sedan slog han och hans fru Jonna Lundell igenom med sin gemensamma Youtube-kanal Jocke & Jonna. Därefter har paret medverkat i flera olika tv-program och haft den egna tv-serien Lundellhuset. Där får tittarna följa familjens påkostade renovering av deras lyxhus i Norrköping. Tillsammans har paret två barn, 4-åriga Lunabelle och 2-årige Lionel.

Lundell-paret köpte villan i slutet av 2017 och sedan dess har deras fans fått följa deras renoveringsresa som blev betydligt längre än vad de hade kunnat ana. Renoveringsprojektet har minsann inte varit någon dans på rosor. Förutom motgångar där bland annat oupptäckta skador såsom mögel, snett tak och feldragen el som försvårade bygget har Joakim även haft fullt upp med andra projekt. Däribland tv-serien spökjakt och under samma tidsperiod har han dessutom hunnit att spela in sin andra långfilm, skräckfilmen Canceled.
– Det har varit lite total kalabalik liksom, man har flugit runt som en vante och försökt hinna, berättar Joakim Lundell till Hänt.

Huset när det köptes 2018. Foto: Joakim Lundell

Joakim Lundell har dock valt att lägga tv-programmen på hyllan på grund av utbrändhet och hur det har påverkat hans familjeliv. Men vi kommer fortfarande att få se familjen i tv-rutan ett tag framöver. Lundellhuset har nämligen fortfarande ett tiotal avsnitt kvar för säsongen som ska sändas. Dessutom finns det två års lager av inspelat material som kan användas till ytterligare två säsonger av Spökjakt.

Nu står den pampiga Norrköpings-villan på 500 kvadratmeter snart klar och det återstår endast ett avsnitt kvar som ska spelas in av serien.
– Det är jag supernöjd med, det ser helt magiskt ut, säger Joakim Lundell.

Det har länge spekulerats kring vad det pampiga och påkostade Lundellhuset har kostat att renovera. Nu avslöjar Joakim att det rör sig om en prislapp på ungefär 30 miljoner kronor. Men då han även tjänar pengar på att producera tv-serien om renoveringen landar det på plus minus noll.
– För den vinsten vi har för varje säsong – det är alltid någon skit i bygget som går fel och som kostar mer än vad man hade tänkt sig, så den där vinsten blir aldrig riktigt av, förklarar Joakim Lundell.

Under renoveringen av spaet. Den gamla isoleringen togs bort och taket riktades om med ny isolering. Foto: Lundellhuset
Det finns en vacker takterass i villan. Foto: Lundellhuset
Ett av barnens rum i bostaden. Foto: Lundellhuset

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt