Magiska boendet – i ett flytande glasrum

Oändlig utsikt över naturen, tillgång till svamp- och bärplockning samt möjlighet att bo på vattnet. Den flytande “naturstugan” uppe i norr är ett minst sagt exklusivt boende. Här kan du njuta av naturens lugn och somna ihop med solen.

Om du drömmer om att ta friluftslivet ett steg längre, så är detta det perfekta boendet för dig. Här sover du nämligen i en helt och hållet inglasad stuga med fri sikt över omgivningen. Somna till att solens sista strålar brer ut sig över vattenytan, och vakna sedan när den åter stiger upp. 

Det kanske låter för bra för att vara sant? Men icke, detta boende finns just nu att hyra via hemsidan Airbnb. Den inglasade stugan är belägen i Jokkmokk, Norrbottens län.

Foton: Airbnb

“Boende närmare den autentiska utomhusupplevelsen än någonsin tidigare, till platser utan spår av mänskligt inflytande i ömtålig arktisk natur. Du kan utforska norrsken eller midnattssol i ren natur, utanför konstgjorda ljusföroreningar och krångel”, skriver värden på Airbnb. 

Stugan kan dessutom befinna sig på vattnet. Nu till hösten finns även tillgång till svamp- och bärplockning. På bilderna syns en liten tältliknande byggnad med egen brygga och utemöbler. Här kan du sitta och njuta tills att myggen stör, då kryper du in i stugan och tar skydd. 

Boendet är anpassat för två personer. Antingen unnar du dig själv en egen weekend eller så kanske du tar med en partner, för en romantisk resa ihop. Boendet har WI-FI, men här ute bör du nästan koppla bort dig helt från sociala medier och jobb för att kunna njuta fullständigt av naturen enbart. 

“Du kommer att guidas ut i den totala vildmarken av en bergsguide så att du kan koppla av och känna dig trygg i mötet med det vilda, bara du och naturen, känner lugn och ro i ensamheten. Där kan du återansluta till ditt sanna jag och din partner”, skriver värden. 

Det finns enligt värdens beskrivning en separat toalett, även kök och gratis parkering. Just nu är priset nedsatt och en natt kostar 2499 kronor istället för 6321 kronor. 

“Bra chans att se norrskenet i ett mörkt himmelområde”, skriver en av de som testat på boendet. 

Boendet är tillgängligt året runt, sommar som vinter. Värden har dessutom fått gott omdöme och nästan 5 stjärnor i betyg. Läs mer här.

MEST LÄSTA

Senaste nytt