Makalöst läge – här kan du fiska från köksfönstret

Detta är verkligen en fastighet för den som älskar havet. Här bor du nämligen precis intill västerhavet med havsutsikt från nästan alla fönster. På tomten har du en egen stor sjöbod och rymliga uteplatser. På armlängds avstånd ligger båtarna och guppar. Fastigheten är dock i behov av renovering och letar efter någon som kan ge det en massa kärlek.

På slutet av en asfalterad väg står detta magnifika hus. Med vitmålad fasad och ståtligt sadeltak i tegel sticker det ut från det gråa vattnet som omger tomten. Här bor du minst sagt havsnära. På baksidan av huset finns en liten brygga, där du kan sitta och njuta av utsikten av de guppande båtarna vid båtplatsen intill. 

“Denna exceptionella tomt erbjuder en sällsynt möjlighet att skapa en drömfastighet i skärgården där man omgärdas av hav på tre sidor av fastigheten”, skriver mäklaren Mathias Martinsson. 

Foton: Sotheby’s International Realty

Den här fastigheten står alltså vid skärgården i Fagerfjäll. Bostadshuset är byggt år 1909 och har en boyta om 72 kvadratmeter. Intill bostadshuset står ett så kallat köpmanshus, dessa två byggnader är ihopbyggda via terrasser. En bit längre bort på tomten står även en stor rödmålad sjöbod. Sjöboden har hela tre plan. 

Fastigheten är en dröm för den som gillar vattnet. Runtomkring ligger västerhavet. Här kan du ta båten ut på havet och njuta av sjöbrisen, för att sedan åka hem till huset och fortfarande ha nära till vattnet. Från nästan alla fönster har du havsutsikt. 

“Från husen och bort till sjöboden sträcker sig en grönskande gräsmatta som inbjuder till lek och umgänge. Mellan husen och garaget bildas en lugn och skyddad plats, perfekt för parkering och även uteplatser”, skriver mäklaren. 

Det finns inga bilder på husen invändigt. Men det står i annonsen att hela fastigheten är i behov av kraftig renovering. Exakt vad det innebär förklaras inte vidare. Har man dock tid och pengar kan detta säkerligen bli ett riktigt drömboende. 

“Allt är i behov av kraftig renovering / nybyggnation men en rejäl möjlighet att skapa sig en unik fastighet med stora byggrätter precis på havskanten”, skriver mäklaren. 

Just nu ligger utgångspriset på 18 miljoner kronor eller bud.
Läs mer här

MEST LÄSTA

Senaste nytt