Så gick det för Camilla Läckberg förra året

Bolaget Camlac AB, tillhörande den framgångsrika författaren Camilla Läckberg, redovisar ett minskat resultat 2023. Trots en imponerande omsättning minskade vinsten med 42 procent jämfört med 2022. Men siffrorna är ändåa imponerande och under åren har författaren lyckats bygga upp ett miljonimperium. 

Succéförfattaren Camilla Läckbergs bolag Camlac AB redovisar minskad vinst 2023 i jämförelse med året innan. Bolaget redovisade en omsättning på över 48 miljoner kronor och ett resultat på över 19 miljoner kronor år 2022. Under 2023 var omsättningen lägre, nämligen runt 47 miljoner kronor och med ett betydligt mindre resultat på cirka 11 miljoner kronor. Resultatet minskade procentuellt med ungefär 42 procent.

Deckardrottningen har under sin karriär byggt upp en enorm förmögenhet genom sina böcker, filmer, tv-serier och investeringar. Hon har bland annat gått in som investerare i startups som Bodyflight, Dashl, Hedda Care, Igotcha, Ksting, One Spoon Music och Sahara Silver. 

Numera har hon lagt aktierna på hyllan och satsar istället på fastigheter. En strategi som hittills visat sig lönsam. De senaste tio åren har bolaget Camlac dragit in över en halv miljard kronor, med en vinstmarginal på 40 procent. Sedan 2006 har den totala omsättningen uppgått till 580 miljoner kronor, med ett rörelseresultat på 222 miljoner kronor.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt