Snacka om sjönära – och vilket fyndpris

Här får man nästan passa sig så att man inte råkar hamna i plurret av misstag. Den charmiga stugan ligger bokstavligen granne med den vackra sjön Bredreven. Nu är den mysiga stugan till salu och dessutom säljs den för ett svårslaget pris.
”Ett unikt tillfälle att komma nära naturen, samtidigt med bekvämligheter som en inglasad veranda”, uppger mäklare Marina Jansson vid Bocentrum.

Tänk dig att vakna upp i den rofyllda och lugna atmosfären. Du sträcker på kroppen en stund i den bekväma dubbelsängen samtidigt som du känner solens strålar som har smitit sig in genom fönsterglipan. Efter en stund går du upp och drar du gardinerna åt sidorna för att snabbt blicka ut och betrakta solen som glittrar i vattenavspeglingen.

Därefter går du ut till köket, sätter på en kopp kaffe och breder dig ett par goda frallor. Sedan tar du med dig ditt nykokta kaffe och sätter dig på trädäcket för att avnjuta en härlig frukost i den morgonsolen.
”Här kan man koppla av och njuta av en rustik livsstil”, uppger mäklaren.

Med Bredreven som närmsta granne. Foto: Bocentrum

Skulle det någon dag vara ösregn finns det möjlighet att sitta i den inglasade verandan. Där kan man sitta och beundra de gröna omgivningarna och vattnet som slår mot stenarna utan att riskera att bli blöt. Omgivningen här är oemotståndligt vacker oavsett väder.

Du behöver inte heller oroa dig för att bli störd från oinbjudna gäster. Hit kommer man nämligen endast via båt från en iläggningsplats, men det finns bilväg ända fram till båtplatsen.
”Vid trädäcket finns en badplats samt plats för att lägga en båt”, uppger mäklaren.

Den inglasade verandan.

Bredreven ligger i Filipstads kommun i Värmland och är en 19,9 meter djup sjö. Hit kommer många för att bada, fiska eller göra andra vattenaktiviteter.

Stugan byggdes år 1940 och är optimal till den som vill leva en enklare livsstil off-grid. Här finns det nämligen ingen elanslutning. Däremot finns det ett nyare gasolkylskåp och ett gasolkök med plattor i köket.
”Inne i stugan finns ett större rum som kan användas som vardagsrum och även sovrum då det finns plats för bäddsoffa”, skriver mäklaren.

En av de mindre byggnaderna på tomten.

På fastigheten finns även en sovstuga som uppfördes i slutet av 80-talet. Det är ett litet och mysigt utrymme med plats för en dubbelsäng. Utöver det finns även ett trevligt utedass med tvättställ och förråd från 2010.

För endast 500 000 kronor kan detta lilla sjöparadis bli ditt. Då det är en arrendemark tillkommer en extra kostnad på 417 kronor i månaden. En droppe i ”sjön” för den som älskar närheten till vattnet. Läs mer här.

Inuti stugan.
Båtparkering.
Det trevliga utedasset med förråd.
Sovstugan.
Inuti sovstugan.

Läs mer:

MEST LÄSTA

Senaste nytt