Otroliga sommaridyllen – privat svensk ö till pangpris

Nu är ett gemytligt fritidshus på den privata svenska ön vid Hjälmaren till salu. För en liten peng kan du leasa hela ön.
”Äventyrssemester i ren natur”, skriver säljaren i sin annons på Blocket. 

Fritidsboendet, som är ett sommarhus, är 48 kvadratmeter stort och ligger beläget på en ö i Sveriges fjärde största sjö, Hjälmaren. Huset är köpt som fastighet och förutom den vackra stugan ingår också en mindre stuga som används som uthus samt en vinterträdgård.
”Den stora stugan var en gång en fiskarkoja byggd omkring 1930, ombyggd 1950 och är en träbyggnad med skiffertak byggt på granitklippor”, uppger säljaren. 

Det finns ett sovrum i den stora stugan.

I den stora stugan finns ett mindre kök, ett sovrum och vardagsrum med öppen spis. Det finns också en liten vind, men då det inte är någon takhöjd är det endast lämpligt för barn. Då man vill undvika att föra möblerna genom vattenvägen har man beslutat sig för att sälja huset fullt möblerat. Torrtoaletten i det lilla huset är nytillsatt. 
LÄS MER: Säljer svenskt fängelse – med 32 celler

Det finns varken vattenanslutning eller lokal elanslutning vid stugan. Man kan dra och filtrera sjövatten med pump eller ta med sig dricksvatten som ägarna gjort. 
”Vi har arbetat med solel och med generator för kyl”, skriver ägaren.

Drömläge på den lilla ön.

Det finns ett krav om att man måste leasa den 2 300 kvadratmeter stora ön för 5000 kronor per år. 
”Ett hyresavtal i Sverige löper på 5 år och förnyas alltid utan att tveka”, skriver ägaren i annonsen.
LÄS MER: Säljer svenskt fängelse – med 32 celler

Vid köp av stugan ingår en flytbrygga med badstege, en äldre roddbåt med 3-4 meter glasfiber, anordning för elmotor, en utespis/ugn, äldre trädgårdsmöbler och ved som räcker i cirka ett år. All möblering förutom personliga tillhörigheter ingår också. 

Ägarna vill bli av med sommarhuset så fort som möjligt.
”Ge oss ett bud. Övertagande med kort varsel”, skriver säljaren i annonsen. 

Det finns två byggnader på ön – ett större hus och ett uthus.
På köpet ingår även en utespis/ugn.

MEST LÄSTA

Senaste nytt