Stjärnan köpte ny Porsche – kritiserar elbilar

Tv-stjärnan Richard Hammond förutspår att det är bensinbilarna som kommer dominera på vägarna en lång framtid – samtidigt kritiserar han trenden att välja el eller hybrid för miljön. Själv har han precis köpt en Porsche 992 Turbo S.
– År 2050 kommer majoriteten av bilarna på vägen fortfarande att vara bensinbilar, säger Richard Hammond till The Telegraph.

Richard Hammond har gjort sig känd genom att medverka i motorprogram som Top Gear och The Grand Tour. Där har han bildat en trio tillsammans med James May och Jeremy Clarkson. När Hammond nu gick ut i en intervju med The Telegraph var det inte första gången han delade med sig av sin åsikt kring bilmotorers framtid.

– Elbilar kommer att vara en del av bilden, naturligtvis blir de det. Men med den nuvarande elektrifieringstakten, även om vi skulle kunna hålla det upp – vilket vi inte kan eftersom Kina håller tillbaka de sällsynta jordartsmetaller vi behöver – år 2050 kommer majoriteten av bilarna på vägen fortfarande att ha förbränningsmotorer, säger Richard Hammond till The Telegraph. 

Top Gear-profilen som precis själv köpt en ny Porsche 992 Turbo S Cabriolet, hävdar att konsumenter måste sluta gå med på att köpa bilar som egentligen inte passar dem. Många gör sitt elbilsköp endast för att det är viktigt för miljön, menar han.
– Det största ekonomiska beslutet vi fattar som individer, med betydelse för koldioxidframtiden, är bilen. Folk som egentligen inte har den rätta användningen för elbilar måste sluta köpa dem, eller köpa en när de skulle passa perfekt. Vi är inte ordentligt informerade.

Sin skeptiska syn på elbilar är Hammond inte heller ensam att ha. Tidigare har även hans vän och kollega från Top Gear James May uttryckt ett tvivel till elbilar.
– Ambitionsnivån är högre än vad teknologin erbjuder. Teknologin är inte tillräckligt bra idag, säger James May, i podcasten The Intercooler.

LÄS MER: