Svenske Sami vill byta sitt hus mot en traktor 

Om du har en traktor som står och skrotar så har du chans till en bra bytesaffär. Du kan nämligen få den här 70 kvadratmeter stora villan i Keräsjoki, nära Haparanda. 

160 000 kronor – eller byte mot en traktor. Den här husaffären är aningen udda, men i översta Norrland kan en traktor vara hårdvaluta. 
Sami Viitakangas är beredd att göra ett byte rakt av och ge bort sin 70 kvadratmeter stora villa i den lilla orten Keräsjoki. Han har inte preciserat vilken typ av traktor som han vill ha, men det kan säkert bli en muntlig förhandling med någon spekulant. Om du har en båt så kan det också duga som byte.

“Renoveringsobjekt till salu. Eventuellt byte båt eller traktor. Pris 160 000 eller bud” står det i Blocketannonsen på klassiskt kortfattat norrländskt vis. 
Keräsjoki ligger bara fem kilmeter väster om Haparanda och Torneå, och utom fara för de enorma höga vattenflöden som drabbat de boende längs Torneälven de senaste dagarna. 

Samis hus ligger dessutom extra tryggt på en höjd, så det är ett torrt och tryggt boende. Däremot preciserar inte Sami vad som behöver renoveras på kåken. Det finns inga interiörbilder i Blocketannonsen
Snösmältning i samband med kraftigt regn har orsakat väldigt höga flöden i Torneälven, de högsta sedan 1968. De höga flödena innebär att det är extremt höga strömhastigheter och många hus står under vatten.

De boende längs Torne älv har uppmanats att bygga tillfälliga barriärer som kan stoppa en mindre översvämning. “Det enklaste är att bygga en sand- eller jordvall och täcka den med plast. Man kan också använda sandsäckar” skriver Haparanda kommun till invånarna. 

I höjd med Pajala har flödena börjat kulminera. Längre nedströms väntas det avta inom de närmaste dagarna. SMHI har röd varning i det övre loppet och orange varning längre ned i älven. Vattennivåerna fortsätter dock att stiga och från söndag gäller röd varning, den högsta, ända till Haparanda vid Torneälvens mynning i Bottenviken.
Torne älv är 52 mil lång och mynnar ut i Torneå och Haparanda, precis vid finska gränsen. 

Se Blocketannonsen här 

Blocketannonsen visar bara en del av huset som nu kan bytas mot en traktor.
Vacker natur i Keräsjoki.
Keräsjoki med milsvid utsikt över storslagen natur.

MEST LÄSTA

Senaste nytt